Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε Α.Τ. μέχρι τη δίκη

Αέρα ελευθερίας αναπνέει ο Βασίλης Γκουρούσης, ο οποίος είχε συλληφθεί για το μεγάλο ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό, από τις οποίες είχαν κάνει φτερά μετρητά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα αξίας 5.000.000 ευρώ.

kampoureli gkourousis221

Ο κατηγορούμενος σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα των Τρικάλων, 14 μήνες μετά τη σύλληψή του για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, με διάταξη του ανακριτή και σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως Πρωτοδικών. Η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας του σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

kampoureli gkourousis217

Με την ευκαιρία της αποφυλάκισης του Βασίλη Γκουρούση εξέδωσαν ανακοίνωση οι συνήγοροι υπεράσπισής του Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, υποστηρίζοντας πως 14 μήνες μετά την προφυλάκιση του εντολέα τους δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο εμπλοκής του στο ριφιφί.

kampoureli gkourousis224

«Παρά την επί 4,5 μήνες παρακολούθηση του εντολέα μας μέχρι την προσαγωγή του και την παραπομπή του ενώπιον του κυρίου ανακριτή τον Μάρτιο του 2021, αλλά και την επί 14 μήνες κύρια ανάκριση, ουδέν επιβαρυντικό στοιχείο προέκυψε από οιαδήποτε έρευνα που έλαβε χώρα» υποστηρίζουν και επισημαίνουν πως το μοναδικό στοιχείο ενδείξεως εμπλοκής του εντολέα τους είναι η ύπαρξη ενός ελάχιστου μεικτού δείγματος βιολογικού υλικού μέσα σε μία θυρίδα.

image 3
Οι θυρίδες στην τράπεζα του Ψυχικού

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των συνηγόρων του Βασίλη Γκουρούση είναι πως το βιολογικό υλικό του κατηγορούμενου κατέληξε… τυχαία στη θυρίδα και αναφέρουν ότι το στοιχείο αυτό «αποδυναμώθηκε από τα νεότερα στοιχεία αλλά και τα εργαστηριακά δεδομένα που αναδείχτηκαν και προσκομίστηκαν με επιμέλεια της υπεράσπισης, αποδεχόμενου -στην ανακριτική διάταξη- του ενδεχόμενου της τυχαίας μεταφοράς βιολογικού υλικού, όπως η υπεράσπιση από κοινού με τον τεχνικό μας σύμβουλο-γενετιστή δρα Γεώργιο Φιτσιάλο από την πρώτη στιγμή απολύτως επιστημονικά τεκμηριωμένα με συνέπεια υποστήριξε και απέδειξε».

kampoureli gkourousis223

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον Μάρτιο του 2021, όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του συζύγου της γνωστής από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις αισθητικού Τέτας Καμπουρέλη στο ριφιφί που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2020 σε θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό. Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που υπερβαίνουν συνολικά τα 150.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα μεγάλης αξίας και χρυσές λίρες.

kampoureli gkourousis222

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας ταυτοποίησαν τον 58χρονο έπειτα από συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του περιεχομένου των παραβιασμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου που διαπράχτηκαν οι κλοπές.

th2
Οι θυρίδες στην τράπεζα του Ψυχικού

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισαν η εξειδικευμένη αυτοψία και η διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε το DNA του κατηγορούμενου σε μια από τις θυρίδες. Ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Πηγή: espressonews.gr