Μία σύλληψη, 18 παραβάσεις καταστημάτων – ιδιωτικών επιχειρήσεων και 221 για μη χρήση μάσκας είναι ο απολογισμός των 42.916 αστυνομικών ελέγχων που έγιναν το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ βεβαιώθηκαν:

  • (18) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο.
  • (11) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (4) στην Αττική, (2) σε Δυτική Ελλάδα και από (1) σε Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.
  • (221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(36) στη Θεσσαλονίκη, (33) στη Στερεά Ελλάδα, (27) στα Ιόνια Νησιά, (26) στην Κεντρική Μακεδονία, (24) στην Ήπειρο, (18) στο Βόρειο Αιγαίο, (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (10) στο Νότιο Αιγαίο, (7) στην Κρήτη, (7) στη Δυτική Μακεδονία, (7) στη Θεσσαλία, (6) στην Αττική, (4) στην Πελοπόννησο και (3) στη Δυτική Ελλάδα.

Πηγή: patrastimes.gr