Η Κατρίνα Τσάνταλη απέκτησε συνοδοιπόρο στο «A Little Shelter» την Τόνια Σωτηροπούλου

Η Κατρίνα Τσάνταλη και η Τόνια Σωτηροπούλου ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη σωτηρία, τη φροντίδα και την περίθαλψη αδέσποτων, εγκαταλειμμένων και κακοποιημένων ζώων.

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Στον απόηχο των δύο τραγικών περιστατικών βάναυσης κακοποίησης σκύλων στα Χανιά και στη Νίκαια και μόλις λίγες ώρες μετά την υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη για τη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού ζώων σε κακούργημα, οι δυο καλές φίλες επισφράγισαν με υπογραφές την έναρξη του κοινού φιλοζωικού έργου τους.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής η γνωστή επιχειρηματίας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων πέρασε την είσοδο του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Κασσανδρινού, στο Κολωνάκι, μαζί με τη δημοφιλή ηθοποιό, όπου υπέγραψαν το καταστατικό μιας νέας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με το όνομα «A Little Shelter».

Πλούσιο έργο

Φυσικά, το καταφύγιο προϋπήρχε και οι μέχρι τώρα δράσεις της ιδρύτριάς του Κατρίνας Τσάνταλη είναι πολλές, με πρώτη και κυριότερη την περίθαλψη ζώων που κακοποιήθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν και εν συνεχεία την υιοθεσία τους. Τα καλά νέα για την ίδια είναι πως έχει αποκτήσει πλέον και επίσημα συνοδοιπόρο στον αγώνα της την Τόνια Σωτηροπούλου, η οποία έτσι κι αλλιώς τη βοηθούσε ήδη, αφού είναι κι αυτή ευαισθητοποιημένη και δραστήρια σε θέματα που αφορούν τα ζώα.

Οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να συμπράξουν και επισήμως στο «A Little Shelter» (ένα μικρό καταφύγιο με μεγάλη καρδιά, όπως είναι το μότο τους) και ο γνωστός φιλότεχνος (και φιλόζωος!) δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός προχώρησε στη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που προαναφέραμε, ούτως ώστε η Κατρίνα και η Τόνια να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο έργο μέσα από αυτήν.

Όπως πληροφορηθήκαμε, έχουν πολλά σχέδια στο μυαλό τους για το καταφύγιο, του οποίου οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ανατολική Αττική. Ήδη φιλοξενούνται εκεί αρκετά ζώα, έχοντας την καλύτερη φροντίδα από επαγγελματίες και εθελοντές, ενώ προωθούνται καθημερινά οι υιοθεσίες τους από ανθρώπους που… τσεκάρονται για την αυθεντικότητα των φιλοζωικών συναισθημάτων τους.

Άλλωστε πρέπει να καταλάβουν όλοι καλά πως τα ζώα είναι σαν μικρά παιδιά, όταν τα αποκτήσεις, φέρεις ευθύνη απέναντί τους. Κοντολογίς, η υιοθεσία ενός ζώου δεν είναι ποτέ μια επιπόλαιη απόφαση.

Πηγή: espressonews.gr