Η Δημοτική Πινακοθήκη θα επαναλειτουργήσει από το πρωί της Τρίτης 30 Ιουνίου.  Η πρώτη δια ζώσης γνωριμία με το έργο της Ζιζής Μακρή, θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης 30 Ιουνίου με την πραγματοποίηση ξενάγησης. 

Η  έκθεση της Ζιζής Μακρή ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης μας από τις 8 Μαρτίου, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν από την πανδημία, η Πινακοθήκη παρέμεινε κλειστή, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να την παρακολουθήσει  διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be

Στην έκθεση περιλαμβάνονται χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και  Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη.

Για την συμμετοχή στην ξενάγηση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ενημερώσουν στο τηλέφωνο 2610-624088, προκειμένου να κρατηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας της Πινακοθήκης. 

Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών γίνεται  με τήρηση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας , περί ασφαλούς λειτουργίας των Μουσείων.

Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

 

Στις ξεναγήσεις  θα συμμετέχουν έως 8 άτομα ανά ξενάγηση, σύμφωνα με τις οδηγίες.

 

Πηγή: patrastimes.gr