Δεν έκανε και το καλύτερό της παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη, αλλά πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Η Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε με 2-0 σετ την Ουκρανή Καταρίνα Ζαβάτσκα (6-4, 6-1) σε ένα ματς που κράτησε 1 ώρα και 28 λεπτά, αλλά θα μπορούσε με λίγη προσοχή να το είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα…

Στο πρώτο σετ η Μαρία έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς η αντίπαλός της δεν σέρβιρε καλά, όμως την ανάγκασε σε πολλά αβίαστα λάθη. Παράλληλα, τα δικά της λάθη στο σερβίς ήταν αρκετά για να κάνουν… ντέρμπι το πρώτο σετ..

Συνολικά 5 διπλά λάθη και 27 αβίαστα λάθη έναντι 1 και 11 αντίστοιχα της Ζαβάτσκα, ήταν το στατιστικό που έδειχνε γιατί η Σάκκαρη δυσκολευόταν να ξεκαθαρίσει από νωρίς τα πράγματα. Οπως και το ότι είχε μόλις 24% κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς… Αμφότερες έκαναν από δύο μπρέικ στα πρώτα τέσσερα γκέιμς και χρειάστηκε ένα τρίτο η Μαρία στο υπέρ της 5-4 για να τελειώσει ένα σετ, το οποίο σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει.

Βελτίωση και… περίπατος στο δεύτερο σετ
Η εικόνα της βελτιώθηκε ωστόσοσ ραγδαία στο δεύτερο. Περιόρισε αισθητά τα λάθη της στο σερβίς (2), αλλά κυρίως στα αβίαστα λάθη όπου είχε μόλις 5. Κατάφερε να σπάσει δύο φορές αμέσως το σερβίς της Ουκρανής και πήρε προβάδισμα 5-0, για να σβήσει τα όποια όνειρα της Ζαβάτσκα, η οποία με το ανορθόξοδο σερβίς της (σέρβιρε αδύναμα, αλλά με μεγάλο βάθος), δυσκόλεψε, αδικαιολόγητα ίσως, την Ελληνίδα τενίστρια.

Επόμενη αντίπαλος για την Σάκκαρη η 25χρονη Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι, Νο91 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία κέρδισε την Ελβετή Βέγκελε με 2-0 σετ (7-5, 6-1). Οι δυο τους θα αναμετρηθούν την Πέμπτη.
Πηγή:gazzetta.gr

Πηγή: patrastimes.gr