Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, το πρώτο δεκαήμερο του 2021 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης 5.000 ευρώ για τη δημιουργία e-shop.
Για την είδηση σχετικά με την επιδότηση, μίλησε ο υπουργός στο Mega, όπου υποστήριξε πως το πρόγραμμα ξεκινά στις αρχές του Ιανουαρίου ενώ αφορά την επιδότηση 5000 ευρώ για την κατασκευή e-shop ώστε να βοηθηθούν τα καταστήματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν τη δυνατότητα διαδυκτιακών παραγγελιών.

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και αναμένεται να αφορά αποκλειστικά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών καλύπτεται από την υφιστάμενη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία σύμφωνα με το espa.io θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Το ποσό των 5000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση, που πρόκειται να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή e-shop είναι μέρος από 80.000.000ευρώ. Επένδυση εξαιρετικά υψηλή, γεγονός που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής αναβάθμισης σε τουλάχιστον 16.000 ιδιοκτήτες καταστημάτων.

O κύριος Παπαθανάσης υπογράμμισε ακόμη πως, «δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Πηγή: patrastimes.gr