Η καραντίνα και ο περιορισμός έφεραν μια συνήθεια η οποία δεν φεύγει για κάποιους ακόμα και το άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης.

Ο λόγος για τον καφέ στο… χέρι. Παρά το γεγονός πως εδώ και μερικές ημέρες τα καταστήματα άνοιξαν μετά από πολλούς μήνες, υπάρχουν κι εκείνοι που επιμένουν σ’ αυτό που έφερε ο κορονοϊός. Να πίνουν τον καφέ τους στα παγκάκια, τις πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους.

«Βασικά είναι πιο φτηνός ο καφές έτσι» εξηγεί στο Larissanet.gr ένας «θαμώνας» της πλατείας Ταχυδρομείου το πρωί. «Στο κατάστημα αν καθίσεις θα τον πληρώσεις 3 με 3,5 ευρώ έναν φρέντο για παράδειγμα. Ενώ στο χέρι θα τον πάρεις 1,5 με 2 ευρώ. Αν αυτό το κάνεις καθημερινά τότε έχεις μια εξοικονόμηση χρημάτων».

Ο ίδιος με την παρέα του τα βράδια αλλάζει στέκι και πηγαίνει στην Πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο «Το ίδιο συμβαίνει και με το αλκοόλ. Μια μπύρα από το περίπτερο δεν συγκρίνεται στην τιμή με μια μπύρα από κατάστημα» τονίζει.

Τα καταστήματα, σημειώνει το τοπικό σάιτ, προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες αφού η τάση οδηγεί πολλά απ’ αυτά να κατασκευάζονται εξ αρχής με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε απλά να δίνουν τον καφέ σε πλαστικό και το ίδιο και τα κοκτέιλ.

Πηγή: patrastimes.gr