Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Δήμαρχο Πατρέων σχετικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:

Ενημερωθήκαμε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση σας, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή για το θέμα «της υπογειοποίησης του τρένου».

Ένα δίκαιο αίτημα που έχει αγκαλιάσει η συντριπτική πλειοψηφία των πατρινών αλλά υπάρχει και η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μας.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις προκαλούν εύλογες ανησυχίες. Τριάντα μήνες πέραν ευχολογίων δεν κινείται τίποτα για την επίλυση του θέματος με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος ο στόχος της έλευσης του τρένου στο νέο λιμάνι ως τις συμβατικές υποχρεώσεις.

Εκτός της υπογειοποίησης του τρένου η παράταξή μας Ώρα Πατρών πιστεύει ότι πρέπει να θέσετε και επιπλέον θέματα κατά την συνάντησή σας:

  1. Την πολύπαθη Ε.Ο. Πατρών-Πύργου που έχει αδρανοποιηθεί και το μόνο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας είναι κάποιες αόριστες δηλώσεις ευρωπαίων παραγόντων ότι το έργο πρόκειται να ενταχθεί και θα συνεχίσει χωρίς όμως να υφίσταται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  2. Επαναφέρουμε το θέμα της ίδρυσης διαδημοτικού φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου ώστε να μην περάσει σε ιδιώτη. Τονίζουμε ότι η πρόταση είχε συγκεντρώσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας και υπάρχουν σύμφωνες γνώμες των δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου καθώς και πλήθος φορέων (π.χ. ΤΕΕ). Θα μπορέσουμε δε τώρα με την ολοκλήρωση πλήρωσης του φράγματος να προχωρήσουμε και σε αναπτυξιακό σχεδιασμό με ήπιες δράσεις στις γύρω περιοχές.

Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας για την ευόδωση των παραπάνω στόχων και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Πηγή: patrastimes.gr