Ορθάνοιχτο «παράθυρο» για προνομιακή μεταχείριση σε όσους έχουν εμβολιαστεί αφήνει η κυβέρνηση. Μετά τη σχετική δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο υπουργό ανάπτυξης, επιβεβαίωσε την πρόθεση να προσφερθούν συγκεκριμένα προνόμια προς τους πολίτες που θα σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε (OPEN TV), ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους και τα γυμναστήρια, αλλά πρώτα για τους εμβολιασμένους και στις αρχές του Ιουνίου, για όλους. Ο υπουργός είπε επίσης πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ακριβείς ανακοινώσεις σχετικά με το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια.

Στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο που ακούγεται εδώ και καιρό και αν εφαρμοστεί δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων ενώ εγείρει και θέματα συνταγματικότητας.

«Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σήμερα άνοιξαν οι πλαζ και μες στη βδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, για τα κέτερινγκ ενώ στόχος είναι να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων» ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όσο περνούν οι εβδομάδες θα αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις».

Επίσης υπογράμμισε την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να τεθεί χρονοδιάγραμμα και για την εκκίνηση των εμπορικών εκθέσεων προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι και τα πανηγύρια θα επιτραπούν με κάποιος όρους. «Θέλουμε να μπούμε σε μία κανονικότητα, αλλά με προσοχή» επεσήμανε.
Όσον αφορά το άνοιγμα των κέντρων ευεξίας αλλά και των καταστημάτων που κάνουν τατουάζ, καθώς είναι «κλάδοι που έχουν πληγεί» από τον κορονοϊό εξέφρασε την πεποίθησή του πως από την άλλη εβδομάδα θα το δεχθούν οι ειδικοί.

Σχετικά με τη μουσική στην εστίαση, συνέδεσε την άρση του περιοριστικού μέτρο με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν (15 Μαΐου) λέγοντας πως θα ήταν καλό να δοθεί και αυτή η δυνατότητα.

Την ίδια ημερομηνία ανέφερε όσον αφορά και στην κατάργηση των ραντεβού για τις αγορές των πολιτών σε εμπορικά καταστήματα. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» τόνισε.

► Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μια σειρά από δραστηριότητες που είχαν μπει στον «πάγο» εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση το τελευταίο εξάμηνο επανεκκινούν με την 15η Μαΐου να θεωρείται κομβικής σημασίας ημερομηνία καθώς ανοίγει ο τουρισμός και αίρονται οι περιορισμοί στις υπερτοπικές μετακινήσεις. Το στοίχημα για τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας παραμένει μεγάλο και δυστυχώς η αρχή δε γίνεται με καλούς οιωνούς καθώς η χώρα μας βρίσκεται εκτός της λίστας 12 κρατών στα οποία θα μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοικοι της Αγγλίας.

Πηγή: patrastimes.gr