Έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως 7 στους 10 ανθρώπους που ασθένησαν με κορονοϊό και νοσηλεύτηκαν, πέντε μήνες μετά το εξιτήριό τους, δεν έχουν αναρρώσει πλήρως. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζει το CNN, οι άνθρωποι αυτοί συνέχισαν να ανησυχούν για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Παράλληλα, 1 στους 5 είτε δεν εργάζεται είτε έχει αναγκαστεί να αλλάξει αντικείμενο εργασίας εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του.

Η κατηγορία που εμφανίζονται οι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν αναρρώσει πλήρως μετά τη νοσηλεία τους είναι κυρίως γυναίκες μέσης ηλικίας, λευκής φυλής, που πέρασαν σε δύσκολο στάδιο τον κορονοϊό αλλά και που είχαν τουλάχιστον δύο υποκείμενα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν μεγάλη επιβάρυνση συμπτωμάτων, ψυχικών και σωματικών προβλημάτων υγείας και ενδείξεις βλάβης σωματικών οργάνων πέντε μήνες μετά το εξιτήριο», δήλωσε η Ρέιτσελ Έβανς, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ ενώ συμπλήρωσε: «Είναι επίσης φανερό ότι αυτοί που χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη και μπήκαν σε ΜΕΘ χρειάστηκαν περισσότερο καιρό για να αναρρώσουν»!

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε σε δείγμα 1.077 ατόμων που νοσηλεύθηκαν έχοντας νοσήσει με κορονοϊό ενώ πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου του 2020. Μεταξύ των 1.077 αυτών ανθρώπων το 67% ήταν λευκοί, το 36% ήταν γυναίκες και το 50% είχαν τουλάχιστον δύο υποκείμενα νοσήματα.

Τα πιο κοινά συμπτώματα που είχαν ήταν μυϊκός πόνος, κόπωση, πόνος στις αρθρώσεις ή πρήξιμο, αδυναμία στα άκρα, δύσπνοια και βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης.

Επίσης, πάνω από το 25% των ατόμων είχαν κλινικά συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης, ενώ το 12% συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Πηγή: patrastimes.gr