«Στέκομαι εδώ, για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να σβήσουν τα ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»

Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε την Κυριακή την εγκυμοσύνη της.

Η κόρη των Νίκου Κούρκουλου – Μαριάννας Λάτση δυσκολεύτηκε να μείνει έγκυος και σε εκδήλωση που έγινε για την υπογεννητικότητα και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είπε δύο λόγια.

eriettakourkouloulatsi 245720860 413228060420218 6369866648254755959 n
«Εγώ όπως και οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αντιμετώπιζα δυσκολίες στην απόκτηση ενός παιδιού. Επειδή ήμουν 26 χρονών όταν ξεκινήσαμε τις προσπάθειες, ήξερα ότι οι πιθανότητες ήταν με το μέρος μας. Δυστυχώς όμως 1,5 χρόνο μετά λόγω σοβαρής διαταραχής του κύκλου μου, δεν είχαμε συλλάβει. Δοκιμάσαμε πολλούς γιατρούς και διάφορες θεραπείες μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει και σε αυτό το διάστημα όλη μας η ζωή γυρνούσα γύρω από την προσπάθεια να γίνουμε γονείς. Όσο περνούσαν οι μήνες και αυξάνονταν οι απογοητεύσεις η ψυχολογική επιρροή της όλης διαδικασίας μεγάλωνε. Έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου βράχο, που έβαζε τις δικές του ανησυχίες στην άκρη και μου έδινε την αγάπη και το κουράγιο όλου του κόσμου. Παρόλα αυτά υπήρξαν στιγμές που ένιωθα πιο μόνη από ποτέ. Ένιωθα μόνη γιατί οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας ήταν δικές μου, μιας και αφορούσαν το δικό μου σώμα. 9885 ERIETA KOYRKOYLOY MARIANA LATSI 11062018Ένιωθα μόνη γιατί δεν μπορούσα κανένας να καταλάβει τα σκαμπανεβάσματα της ψυχολογίας μου, το πανικό που ξυπνούσα τα βράδια ανήμπορη να πάρω ανάσα ή τον αφόρητο πόνο που με κατέκλυζε σε κάθε αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης (…)

Σήμερα, στέκομαι εδώ για να πω σε όσες γυναίκες αισθάνονται ακόμα μόνες τους, ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Στέκομαι εδώ, για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να σβήσουν τα ταμπού γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Στέκομαι εδώ, γιατί οι γυναίκες που δίνουν τον αγώνα τους, χρειάζονται υποστήριξη και όχι συμβουλές. Δεν χρειάζονται μόνο οικονομική υποστήριξη. Χρειάζονται εργασιακή, κοινωνική και κρατική υποστήριξη. Θα συνεχίσω να στέκομαι εδώ λοιπόν, μέχρι να την αποκτήσουν».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr