Αυλαία έπεσε στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας κήρυξε ενόχους όπως και πρωτόδικα τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης. Ωστόσο, η έδρα αναγνώρισε και στους δυο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύνομου βίου. Έτσι, μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού «έσπασαν» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο σε κάθε έναν απο τους δυο κατηγορούμενους επέβαλλε κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μήνες για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Νωρίτερα και οι δυο είχαν κριθεί ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο είχε απορρίψει αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Το έγκλημα

Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Και οι δυο στη δίκη στο Εφετείο δια των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Πηγή: patrastimes.gr