«Φλερτάρει» με την πρώτη πεντάδα στα στοιχήματα για την 66η Eurovision (με τον τελικό να είναι στις 14 Μαΐου) η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη της πρόβα με το τραγούδι «Die Together» που πραγματοποιήθηκε στο stage του Pala Olimpico στο Τορίνο.

Η Ελληνίδα εκπρόσωπος αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου για την πόλη της γειτονικής Ιταλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και ανυπόμονη γι’ αυτή την εμπειρία και φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία.

Εκεί ο κόσμος σταματούσε συχνά την 25χρονη κοπέλα για να συνομιλήσει μαζί της και να της ευχηθεί τα καλύτερα, ενώ κατά τη διάρκεια της αναχώρησής της πίνακες ανακοινώσεων του αερολιμένα έγραφαν: «Καλή επιτυχία, Ελλάδα!»

Amanda Georgiadi EBU NATHAN REINDS 3

Την Κυριακή, ανήμερα Πρωτομαγιά δηλαδή, στις 15.20 (ώρα Ελλάδας) η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του διαγωνισμού για να προβάρει το κομμάτι της, με τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής, να δηλώνει σχετικά: «Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί έναν χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις έπειτα από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από τον χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σε ένα υπέροχο φως. Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED και ένα αντικείμενο το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Πράγματι, η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη επιμελήθηκε την αιθέρια ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντα. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό υπέγραψε δημιουργικά η ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb. Μετά την πρώτη πρόβα, ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Amanda Georgiadi EBU NATHAN REINDS 8

Συγκεκριμένα, ο Φωκάς ζήτησε περισσότερα κοντινά πλάνα στα μάτια της Αμάντας, καθώς -όπως έχει γίνει γνωστό- θα ζήσει ένα όνειρο επί σκηνής το οποίο ξεκινά μέσα από τα μάτια της. Ακόμη ζητήθηκε διόρθωση του φωτισμού ώστε να φαίνονται οι σκιές και να γίνεται έντονη ρυθμική εναλλαγή στα πλάνα σε συσχετισμό με τον ρυθμό στο κομμάτι γέφυρας του «Die Together» μετά το δεύτερο ρεφρέν.

Πάντως, στα στοιχήματα το τραγούδι ανέβηκε μια θέση μετά την πρώτη πρόβα και πλέον φιγουράρει στην έκτη θέση, μια… ανάσα δηλαδή από το top-5.

20220430 183122 FINAL

9249 AMANTA GEORGIADI 3042022

Πηγή: espressonews.gr