Για άλλη μία φορά η άλλοτε λαμπερή Εύα δεν κατάφερε να πείσει τις βελγικές Αρχές για την αθωότητά της και έτσι πρέπει να μείνει ακόμα έναν δύο μήνες στις φυλακές του Χάρεν. Οπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, τόσο η Εύα Καϊλή όσο και το βαθύ λαρύγγι του Κατάρ-gate Αντόνιο Παντσέρι παραμένουν υπό κράτηση, καθώς οι βελγικές Αρχές έκριναν αναγκαία τη συνέχιση της κράτησής τους.

kaili 1 3

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσης των συνηγόρων της, η οποία άρχισε στις 14.30 (ώρα Βελγίου) και τελείωσε μετά τις 17.00 (ώρα Βελγίου), πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ για πάνω από 40 λεπτά ο Σβεν Μαρίν. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός πως ο κ. Μαρίν ζήτησε και η ίδια η κυρία Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό.

Υπό όρους

Νωρίτερα στις δηλώσεις του ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί είπε στα ΜΜΕ πως ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ούτε να φύγει από τη χώρα ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους».

sven
Ο Σβεν Μαρίν

«Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της» είπε χαρακτηριστικά πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση και κατά του Ιταλού Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας πως δεν εισέφερε κανένα στοιχείο στην υπόθεση και πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον Πάπα της Ρώμης».

DIMITRAKOPOULOS

Η χθεσινή διαδικασία, πάντως, είχε μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς ήταν απών ο Βέλγος εισαγγελέας Διαφθοράς Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Κατάρ-gate. Αιτία της απουσίας Κλεζ το αίτημα εξαίρεσης το οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του συλληφθέντος για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα απέστειλαν επιστολή 10 ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε στη «Le Soir» την επιστολή, μέσω της οποίας επιθυμούν να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται η πρώην συνάδελφός τους στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της υπόθεσης Κατάρ-gate.

kaili28919

«Η πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ομάδες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Οι επιστολές αυτές δεν είναι δημόσιες» δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου. «Η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές Αρχές» πρόσθεσε. Πληροφορίες της «Le Soir» αναφέρουν ότι η επιστολή εστάλη από 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας. Το βελγικό μέσο χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι οι συντάκτες της επιστολής έχουν ιταλική υπηκοότητα, λόγω της φύσης της υπόθεσης Κατάρ-gate.

Πηγή: espressonews.gr