Έκανε πάλι καλά τη δουλειά της η σκυλίτσα “Laika” της Δίωξης Ναρκωτικών, που οδήγησε στην σύλληψη δυο γυναικών και ενός άνδρα οι οποίοι διακινούσαν στην Αλεξανδρούπολη ποσότητες κάνναβης, με εντολές ενός συνεργού τους που είναι ήδη φυλακισμένος και συντόνιζε την δράση τους από το κελί του σε κατάστημα κράτησης!

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και, αρχικά, εντόπισαν τον άνδρα να μεταφέρει ένα δέμα που περιείχε ένα ένδυμα. Όμως, η σκυλίτσα ανίχνευσης ναρκωτικών αντέδρασε θετικά και, μόλις άνοιξαν το ρούχο, βρήκαν τυλιγμένη μέσα μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 585 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε ενώ ο μεταφορέας συνελήφθη. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες που είχαν αναλάβει την παραλαβή, την αποθήκευση και την διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του έγκλειστου αρχηγού του κυκλώματος.

Στα σπίτια των δραστών, η “Laika” ανακάλυψε ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 15 εκατοστών, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, σπόρους κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα μεταλλικό τρίφτη, δυο λαμπτήρες και ένας ανεμιστήρας που χρησίμευαν για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε και ένα μαχαίρι. Οι δύο γυναίκες και ο συνεργός τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Πηγή: patrastimes.gr