Δεν λέει να κλείσει η ογκωδέστατη δικογραφία με τις «δουλειές» της εγκληματικής ομάδας που απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές με ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις από τον Οκτώβριο του 2019 ως και φέτος τον Ιανουάριο σε περιοχές της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί στις 7 Ιουλίου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας και είχαν συλληφθεί στην Ανθήλη, την Καμηλόβρυση και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας αλλά και στη Καρδίτσα, επτά από τα συνολικά 15 μέλη της, στην πλειοψηφία τους Ρομά, ενώ ένα ακόμη ήταν προφυλακισμένο.

Τώρα, εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε κλοπές, στις οποίες ενέχονται τέσσερα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, ενώ σε άλλα δύο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Συγκεκριμένα, εμπλέκονται:

– στην κλοπή ενός Α.Τ.Μ. τράπεζας που ήταν εγκατεστημένο σε σούπερ μάρκετ περιοχής της Αττικής με λεία περίπου 100.000 ευρώ, καθώς και στην κλοπή ενός Ι.Χ. φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για την ρυμούλκησή του, στις 22 Νοεμβρίου 2019
– στην κλοπή ενός χρηματοκιβωτίου που περιείχε περίπου 15.000 ευρώ και τιμαλφή αξίας περίπου 7.000 ευρώ από ένα κατάστημα σε περιοχή της Φθιώτιδας, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019
– στην κλοπή καλωδίων χαλκού του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή Θαυμακού Δομοκού Φθιώτιδας, η οποία προκάλεσε ζημιά ύψους 133.000 ευρώ στον Οργανισμό στις 6 Φεβρουαρίου του 2019
– και σε μια κλοπή από σπίτι σε περιοχή της Αττικής, στις 25 Οκτωβρίου του 2014!

Όπως είχε προκύψει όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα, οι δράστες είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. Τραπεζών, τρεις κλοπές χρηματοκιβωτίων από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανθήλη Φθιώτιδας, από συνεργείο αυτοκινήτων στη Λαμία και από αποθήκη αγροτικών προϊόντων στους Σοφάδες Καρδίτσας, δυο κλοπές χρηματικών ποσών και καπνικών προϊόντων από πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λαμία και στην Ανθήλη, μια κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από την αποθήκη ενός φαρμακείου στους Σοφάδες Καρδίτσας, άλλες τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα στα Καμένα Βούρλα και την Πελασγία Φθιώτιδας, το Αγρίνιο και μια περιοχή της Αττικής και άλλες τρεις απόπειρες κλοπής από επιχειρήσεις στη Δαμάστα Φθιώτιδας, σε ΚΤΕΟ της Λαμίας και σε μηχάνημα αυτόματης πώλησης καυσίμων στον Τύρναβο.

Επιπλέον, έκλεψαν 16 οχήματα και αποπειράθηκαν να κλέψουν άλλα δυο σε περιοχές της Φθιώτιδας, του Αγρινίου, της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Αττικής! Τα δυο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί στις 27 Ιανουαρίου για να αρπάξουν το ATM από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην παραλιακή των Καμένων Βούρλων, είχαν βρεθεί στην κοίτη του Σπερχειού στην παλιά γερμανική γέφυρα μεταξύ Ανθήλης και Ροδίτσας, μαζί με ένα Toyota που είχε κλαπεί από έναν εργαζόμενο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Πηγή: patrastimes.gr