Εξώδικη δήλωση-πρόσκληση-διαμαρτυρία αναφορικά με πρωτοσέλιδό μας λάβαμε από τον κ. Άκη Πετρετζίκη, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στο φύλλο με αριθμό 2.435 της 16ης Δεκεμβρίου 2020, της εφημερίδας “Espresso”, με λύπη μου πληροφορήθηκα αρχικά και στη συνέχεια με αγανάκτηση ανέγνωσα ότι έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες μου και αναφέρεται το όνομά μου στο δημοσιευμένο άρθρο, κατά τρόπο που θίγει βάναυσα την προσωπικότητά μου, την τιμή μου και την υπόληψή μου και μάλιστα με τεράστιους τίτλους και με τεράστια φωτογραφία μου, τόσο στην πρώτη, όσο και στην πέμπτη σελίδα της εφημερίδας.

Ειδικότερα στην πρώτη σελίδα του ως άνω φύλλου της εφημερίδας “Espresso” (πρωτοσέλιδο) αναφέρεται για εμένα παραπλανητικά: “ΑΠΑΤΗ με “συνεργό” ΤΟΝ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ” (με έντονα μεγάλα γράμματα και με έντονα κόκκινα μεγάλα γράμματα το επώνυμό μου).

Και ανάμεσα στη λέξη “ΑΠΑΤΗ” και η φράση με “συνεργό” υπάρχει η φράση: “Το κύκλωμα που έμπλεξε τον Έλληνα MasterChef και το “Ξεψάχνισμα του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη”. Επίσης κάτω από το επώνυμό μου υπάρχει η φράση “Τα 3.000.000 ευρώ, ο μάνατζερ και οι κακομοίρηδες που κλαίνε τα λεφτά τους”. Το ως άνω δημοσίευμα και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας “Espresso” κάλλιστα δημιουργεί την πεποίθηση στο αναγνωστικό κοινό, ότι εγώ έχω εμπλακεί σε συμμορία απατεώνων και ότι είμαι συνεργός σε απάτη, έστω και εάν η λέξη συνεργός περικλείεται σε εισαγωγικά.

Απαντα τα ανωτέρω δημοσιεύματα είναι παντελώς παραπλανητικά και ικανά να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, την εκτίμηση που απολαμβάνω στην κοινωνία με βάση την ηθική αξία που έχω, λόγω της συμμόρφωσής μου με τις νομικές και ηθικές μου υποχρεώσεις, την εκτίμηση που απολαμβάνω στην κοινωνία με βάση την κοινωνική μου αξία, συνεπεία των ιδιοτήτων και ικανοτήτων μου, λόγω του επαγγέλματός μου και της φήμης που έχω αποκτήσει εξ αυτού».

Η «Espresso» αναφορικά με την εξώδικη πρόσκληση που έλαβε δηλώνει πως υπολήπτεται και σέβεται τον κ. Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος είναι απόλυτα νομοταγής! Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε ως πρόθεση να τον θίξουμε επαγγελματικά και προσωπικά. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μας αναφέραμε ξεκάθαρα πως απατεώνες χρησιμοποιούν ως «δόλωμα» το όνομά του και χωρίς αυτός να το γνωρίζει, προκειμένου να παγιδεύσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους. Για αυτό και στον τίτλο, όπως και στο ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε, χρησιμοποιήθηκαν ευκρινώς τα εισαγωγικά προκειμένου να αποσαφηνιστεί ότι το όνομα του κ. Άκη Πετρετζίκη χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του από τους αδίστακτους επιτηδείους!

Πηγή: espressonews.gr