Η Μαίρη Ραζή μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» αναφέρθηκε στο ρατσισμό που βίωσε ερχόμενη παιδί από την Τουρκία αλλά και στις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Ήμουν μικρή όταν ήρθα στην Αθήνα, αυτή η περίοδος μου προκαλεί μεγάλη στεναχώρια. Όταν βγήκα στο θέατρο δεν έλεγα ότι είμαι από την Κωνσταντινούπολη. Στην Τουρκία μας φώναζαν γκιαούρηδες και εδώ τουρκόσπορους. Βίωσα το ρατσισμό και από τις δύο μεριές. Ήταν πολύ σκληρό. Στα πρώτα χρόνια στο θέατρο δεν είχαμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ. Είμαι ευτυχισμένη και με λεφτά και χωρίς, γιατί κάνω αυτό που μου αρέσει και αυτό που θέλω».

3623 MPOYGIOYRIS RAZI 28012020
Στη συνέχεια μίλησε για το σύζυγό της, Σωτήρη Τσιόγκα: «Είναι πολύ εύκολο να συμβιώνουν δύο καλλιτέχνες. Με τον άνδρα μου έχουμε ο καθένας τον ελεύθερο χρόνο του. Είμαστε και ελεύθεροι και μαζί. Έχουμε και ένα πολύ καλό παιδί, και από εκεί φαίνεται το πόσο ενωμένοι είμαστε στα βασικά ζητήματα. Δεν έχω ψάξει ποτέ το κινητό του άντρα μου. Όταν αρχίζεις να ψάχνεις, καλύτερα φύγε και πήγαινε αλλού».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo. «Έχω τέτοιο χαρακτήρα και εκτόπισμα που δεν τολμούσαν να με πειράξουν. Έχω ένα χαρακτήρα που θα πω αυτό που θέλω να πω, και ας μείνω χωρίς δουλειά, δε με ενδιαφέρει. Έχω δουλέψει με μεγάλους ηθοποιούς, με όλο το ελληνικό θέατρο. Τέτοια πράγματα δεν τα είχαμε. Ούτε μας κολλούσαν για να μας δώσουν ρόλο. Τώρα είναι διαφορετικά. Τότε μας σεβόντουσαν. Δεν περίμενα να ξεσπάσει το #MeToo. Αν δεν υπήρχε ο εγκλεισμός δε νομίζω ότι θα γινόταν. Ήταν καλό που έγινε, όταν σε ενοχλούνε πρέπει να μιλάς. Δεν πειράζει να σου κόψουν το δρόμο της δουλειάς σου. Μετά θα τον βρεις, δεν πειράζει».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr