Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχωρεί ο Πέτρος Φιλιππίδης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλα. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και ποιος τον ώθησε να βρεθεί στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν και αποκάλυψε πως από σπόντα πήρε τον ρόλο στην επιτυχημένη σειρά «50-50».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε και σε όλους εκείνους που τον χαρακτηρίζουν δύσκολο άνθρωπο ενώ δεν κρύβει τη συγκίνησή του όταν ο κολλητός του Χρήστος Θηβαίος μιλάει για εκείνον. Αναφερόμενος στο γιο του που ακολουθεί τα ίδια βήματα με εκείνον λέει πως είναι ευτυχισμένος και ανυπομονεί να βρεθούν μαζί στο θεατρικό σανίδι.

Πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός
Είχα μια θεατρόφιλη μάνα, και επειδή δεν είχε παρέα να πάει στο θέατρο έπαιρνε εμένα. Πηγαίναμε και στο θέατρο και στο σινεμά, συχνά. Με πήγε στο καμαρίνι μια μέρα και γνώρισα τον μεγάλο ηθοποιό το Διαμαντόπουλο. Στο σχολείο είχα μια καθηγήτρια που είχε φαγωθεί και μου έλεγε ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός. Δεν ήμουν καλός στα μαθήματα αλλά επειδή μου είπε αυτή τη φράση η καθηγήτρια ασχολήθηκα και έγινα καλός. Λίγο πριν τελειώσω το σχολείο, αποφάσισα να μη δώσω στο πανεπιστήμιο και να γίνω ηθοποιός. Πήγα το ΄80 στη σχολή του Κουν, απροετοίμαστος δεν πέρασα και πήγα στη σχολή Σταυράκου για να μάθω σκηνοθεσία. Μετά από τρία χρόνια, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και στου Κουν. Πέρασα και στις δυο και επέλεξα τη σχολή του Κουν.

Ιδιόρρυθμος και δύσκολος συνεργάτης
Αυτός που ξέρει καλύτερα τον άνθρωπο είναι ο ίδιος. Είμαι αρκετά πιο ώριμος. Η σκηνοθεσία με έκανε πιο ήρεμο άνθρωπο και με ηρέμησε και ως ηθοποιό. Έτσι καλύφθηκε η ματαιοδοξία μου. Αλλά δεν χαρίζω κάστανα πάνω στη σκηνή.

Είμαι καλός ηθοποιός
Τα media αρχικά με συμπαθούσαν πολύ. Την μια ημέρα σε έχουν Θεό και την άλλη λένε γιατί το έκανε αυτό; Λέγεται και κάτι άλλο, όταν λέει κάτι ο Γιάννης Μπέζος εγώ μπορεί να μην συμμετέχω αλλά μπαίνω κι εγώ μέσα. Είπανε αυτό… Τρώω κι εγώ λίγο ξύλο. Για την δήλωση που είχε κάνει παλιότερα ότι είναι καλός ηθοποιός ανέφερε: «Υπάρχει μία νέα οπτική στα πράγματα που λέει δεν πρέπει να μιλάς για τον εαυτό σου περί ευγένειας. Δεν θεωρώ κακό να λέει κάποιος ότι κάνει καλά την δουλειά του. Φτάνει να το αποδεικνύει».

Γιατί απείχε 10 χρόνια από την τηλεόραση
Είχα δέκα χρόνια να κάνω τηλεόραση και έχω χαρά που παίζω στο “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”. Είναι πολύ καλό σίριαλ. Εγώ παίζω λιγότερο από κάθε άλλο σήριαλ. Στην ερώτηση γιατί δεν χτύπησε 10 χρόνια το τηλέφωνο για κάποιο σίριαλ απάντησε: Νομίζω ότι σκέφτηκαν “πως να σε πληρώσουμε εσένα”, “δεν είναι δουλειά για σένα”. Στο 50 -50 δεν ήταν να παίξω εγώ…Άκουσα να μιλάει ο Παύλος Χαϊκάλης με τον Βασίλη το Ρίσβα και τον ρώτησα και μου λέει δεν κάνει για σένα. Και όταν το διάβασα, την ξέρετε τη συνέχεια. Δεν ξυπνάει κανείς και κοιμάται με το τι θα κάνεις εσύ. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Αλλά τώρα τελευταία κάνω. Και με το “Χαιρέτα μου τον πλάτανο” έτυχε να πάρω τον Ανδρέα Μορφονιό τηλέφωνο και έτσι έγινε.

Ο γιος του και η απόφασή του να γίνει ηθοποιός
Ο γιος μου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ώριμος. Όταν με ρώτησε τη γνώμη μου για την υποκριτική, του είπα “με κάνεις ευτυχισμένο” και το είπα γιατί ξέρω ότι είναι ταλαντούχος. Τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχω αγωνία να ανοίξουν τα θέατρα για να τον δω να παίζει. Είναι καλλιεργημένο παιδί, αγαπάει τα ζώα και μένει μόνος του από 19 χρονών. Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο, να τον δω να παίζει αλλά και να παίξουμε μαζί. Μου κάνει κριτική αλλά είναι σωστός και μου λέει και λεπτομέρειες.

Ο Χρήστος Θηβαίος συγκινεί τον Πέτρο Φιλιππίδη
Η στιγμή που συγκινήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ήταν όταν άκουσε τα λόγια αγάπης που είπε για εκείνον, ο παιδικός του φίλος, Χρήστος Θηβαίος. Ο Πέτρος με τον γνωστό τραγουδοποιό μεγάλωσαν μαζί, είναι από παιδιά μαζί και μάλιστα ο Χρήστος Θηβαίος για να αγοράσει την πρώτη του κιθάρα δούλεψε στο φούρνο που είχε η μητέρα του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τα όσα είπε ο Χρήστος Θηβαίος έφεραν δάκρυα στα μάτια του ηθοποιού. «Είναι μεγάλος δάσκαλος ο Πέτρος και τον θαυμάζω. Δεν είναι κωμικός ηθοποιός, είναι κωδικός. Μου μεταφέρει την τέχνη του και μου την κάνει ανεξίτηλη. Μου επικεντρώνει την μνήμη και με διδάσκει. Του χρωστάω όλα αυτά».

Πηγή: patrastimes.gr