Στις φλόγες έχει παραδοθεί πολυκατοικία από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Δραματική η κατάσταση στην Βαρυμπόμπη καθώς σπίτια τυλίγονται στις φλόγες.

Βαρυπόμπη: Επικίνδυνη η κατάσταση

«Επικίνδυνη κατάσταση» χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, στέλνοντας σήμα συναγερμού καθώς πλέον πλησιάζει στον αστικό ιστό.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική και τη φωτιά να πλησιάζει σπίτια.

Την ίδια ώρα ο δήμαχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός δήλωσε ότι «αν ήταν στο χέρι μου θα εκκένωνα τη Βαρυμπόμπη».

Από το μέτωπο της φωτιάς ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος σημειώνει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Παράλληλα, μιλώντας στo Open, οδηγός ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Εθνική οδό, καλεί τις Αρχές να ανοίξουν τους δρόμους οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή κλειστοί, ώστε να κάνουν αναστροφή και να μπορέσουν να ξεφύγουν και να σωθούν από τις φλόγες που πλησιάζουν

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, εκκενώθηκε κατασκήνωση στην περιοχή στην οποία βρίσκονταν περίπου 80 παιδιά

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει νέα μέτωπα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ η Πυροσβεστική έχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης

Το πρώτο μέτπο είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, το δευτερο μέτωπο προς τον Ιππικό Όμιλο, και το τρίτο και σοβαρότερο προς την Εθνικό Οδό.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις με τις δυνάμεις που επιχειρούν να προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα την φωτιά, η οποία όμως έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Στην περιοχή επίσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, λίγο μετά τις 3 μεσημέρι  έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας.

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και σας μεταδίδει όλες τις εξελίξεις ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Σχέδιο εκκένωσης

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό προχώρησε η Τροχαία λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ωστόσο πριν από λίγο το άνοιξε κι έκλεισε το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ανέφερε ότι η πυροσβεστική έχει έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης της Βαρυμπόμπης, εφόσον απαιτηθεί.

Κλειστή εθνική οδός και στα δύο ρεύματα

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: patrastimes.gr