«Ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει αυξηθεί κατά 81%, ενώ έχει αυξηθεί και η διάδοση της νόσου στις ηλικίες μέχρι 17 ετών», τόνισε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον “ΣΚΑΪ”, κανένας πολίτης δεν είναι ανενημέρωτος και σημείωσε πως ο εμβολιασμός είναι θέμα πρωτίστως επιστημονικό και όχι πολιτικό. «Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό προστάζουν οι επιστήμονες, γιατί είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αναχαιτίσουμε τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα εξήγησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, με αποτέλεσμα όσοι δεν εμβολιαστούν να έχουν πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Επισήμανε δε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει αυξηθεί κατά 81%, ενώ έχει αυξηθεί και η διάδοση της νόσου στις ηλικίες μέχρι 17 ετών.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, όπως υπογράμμισε “έχουν διττό στόχο. Αφενός να προφυλάξουν την υγεία των συμπολιτών μας, ακόμα και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και αφετέρου να δείξουν ότι αν θέλει κανείς να επανέλθει στην κανονικότητα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένο δρόμο”.

Κατέληξε λέγοντας ότι οι συμπολίτες μας που έχουν τους προβληματισμούς τους, θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους και να εμπιστευτούν την επιστήμη και τα επιστημονικά δεδομένα.

Πηγή: patrastimes.gr