Δύσκολες οι συνθήκες στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού οδηγεί και σε περισσότερες εισαγωγές ασθενών και σε μείωση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς, το οποίο σύμφωνα με το Open ξεκίνησε την εφημερία με 35 απλές κλίνες Covid-19 ελεύθερες και έγιναν 57 εισαγωγές μέχρι τις 6 το πρωί και 120 εισαγωγές για γενικά περιστατικά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ καθώς και οι 16 είναι πλήρεις, όπως και καμία απλή κλίνη, ενώ υπάρχον 8 με 10 περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 που περιμένουν στην ουρά για να διοχετευθούν σε άλλα νοσοκομεία όπου θα εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» του “Open TV”, ο Σπύρος Αντωνόπουλος, διευθυντής του Ακτινολογικού στο Γεννηματάς, παρουσίασε τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία εφημερία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

«Στις τελευταίες τρεις εφημερίες ζούμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου. Οι εισαγωγές είναι από 56, 57,58 τις τελευταίες τρεις εφημερίες και όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι γεμάτα. 16 στα 16» είπε ο κ. Αντωνόπουλος και τόνισε ότι 30 χρόνια στο νοσοκομείο δεν έχει ζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου.

Απαντώντας στο ερώτημα τι λένε οι γιατροί στους συγγενείς όσων πρέπει να μπουν σε ΜΕΘ αλλά δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια, ο κ. Αντωνόπουλος εξήγησε ότι «τα περιστατικά αυτά δεν είναι πάρα πολλές ώρες εκτός ΜΕΘ, προσπαθούμε και γίνεται η μεταφορά σε κλίνες ΜΕΘ που είναι κενές».

Απαντώντας στο ερώτημα πώς γίνεται η επιλογή ξεκαθάρισε ότι «όλοι οι ασθενείς είναι το ίδιο επομένως σε κάθε κενή κλίνη που δημιουργείται μπαίνει ένας ασθενής». «Σαφώς θα φτάσουμε στο σημείο που θα επιλέγουμε, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον κενές κλίνες, η πρώτη διαθέσιμη κλίνη θα μπει σε αυτόν που είναι έτοιμος να διασωληνωθεί».

Πηγή: patrastimes.gr