«Είναι πολύ άδικο να χάνονται νέοι άνθρωποι στην άσφαλτο. Η Ελλάδα κατέχει την τραγική πρώτη θέση σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζώρτζη Μονογυιού», είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, με αφορμή το τραγικό τροχαίο του αδελφού της βουλευτού Κατερίνας Μονογυιού, στην παραλιακή προχθές.

Μάλιστα, σε συνεντεύξεις που έδωσε το Σαββατοκύριακο μίλησε για το πρόγραμμα της Περιφέρειας σε σχέση με την οδική κυκλοφορία, που ομολογουμένως είναι ό,τι καλύτερο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, μόνο που δεν φτάνει. Χρειάζεται ολοκληρωτικό… ξήλωμα των δρόμων παντού.

Διαβάστε επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός: Τα νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα

«Έχουμε προχωρήσει σε μεγάλες ασφαλτοστρώσεις, νέες διαγραμμίσεις, οδοσημάνσεις, φωτισμούς LED και μέσα στον χρόνο θα τοποθετηθούν πάνω από 24.000 φωτιστικά που θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να τηρούμε τα όρια ταχύτητας. Στο συγκεκριμένο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν το όριο ταχύτητας είναι 50 χλμ., καθώς βρίσκεται εντός αστικού ιστού και υπάρχουν πινακίδες παντού που το αναγράφουν. Οι δικές μας ενέργειες και βελτιώσεις του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς μας γίνονται με βάση τα στοιχεία της Τροχαίας και ειδικών συνεργατών και συμβούλων για την προτεραιοποίηση των έργων» είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης: Τζώρτζης Μονογυιός: Αύριο στη Μύκονο η κηδεία του – Η σύζυγός του πιστεύει πως τον έχουν σε άλλο νοσοκομείο

Καλά και απαραίτητα όλα αυτά. Αλλά να ρωτήσουμε τον περιφερειάρχη αν οι υπηρεσίες του περνούν από την εθνική οδό, στο ύψος της Αττικής Οδού, όπου η εθνική είναι γεμάτη λακκούβες; Περνούν από τη Θησέως ή τη Μαραθώνος, όπου ο δρόμος είναι σπασμένος και αφώτιστος παντού από τη Ν. Ερυθραία και μετά; Για να μη συνεχίσουμε να απαριθμούμε δρόμους στους οποίους κάθε μέρα γίνονται μικρά ή μεγάλα ατυχήματα. Αρα έχει πολύ δρόμο μπροστά μέχρι η πόλη να είναι ασφαλής για τους πολίτες της, άμυαλους και μη.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr