«Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάμε σε ένα γενικό lockdown», τόνισε η πνευμονολογος και Διευθυντρια της 7ης πνευμονολογικης κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, οι επόμενοι 3-4 μήνες, δηλαδή, θα είναι αρκετά δύσκολοι και αυτό «έως ότου να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι μεγαλύτερες ηλικίες για να έχουμε μεγαλύτερη χαλαρότητα όταν βγαίνουμε».

Μένοντας στα εμβόλια, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει εγκριθεί και το εμβόλιο της εταιρείας Johnso&Johnson. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά ελπιδοφόρο, όπως σημείωσε η κ. Γκάγκα, καθώς είναι μονοδοσικό και μπορεί να χορηγηθεί στα φαρμακεία.

Αντιθέτως μέχρι στιγμής τα εμβόλια των Pfizer και Astrazeneca, έχουν αυστηρές συνθήκες διατήρησης, ενώ τόνισε ότι η τεχνολογία του εμβολίου της AstraZeneca είναι παλαιάς και όχι σύγχρονης με RNA όπως της Pfizer.

Μιλώντας για τα προβλήματα στο ΕΣΥ, τόνισε ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» συνολικά υπάρχουν πλέον 75 κλίνες ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το προσωπικό εν μέσω της οικονομικής κρίσης την τελευταία δεκαετία όλο και μειώνεται. Σημείωσε δε, ότι το πρόβλημα στο σύστημα δεν είναι μόνο εν μέσω της πανδημίας αλλά μας απασχολεί ο σχεδιασμός μετά.

Πηγή: patrastimes.gr