Διχασμός και Εσωστρέφεια Στον ΣΥΡΙΖΑ: Το Τέλος Μιας Εποχής

Διχασμός και Εσωστρέφεια Στον ΣΥΡΙΖΑ: Το Τέλος Μιας Εποχής

Η κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με το κλίμα διχασμού να εντείνεται, και όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου καταδεικνύουν την πιθανότητα διάσπασης να πλησιάζει. Η αποχώρηση των κασσελίστας, υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, συνοδευόμενη από καταγγελίες σχετικά με τη διαδικασία, ενισχύει τα σενάρια περί διάσπασης πριν καν το κόμμα φτάσει στο συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει ότι έχει τελειώσει όπως τον γνωρίζαμε κατ’ ουσία, και η έντονη σύγκρουση ανάμεσα στους κασσελίστες και τους αντικασσελίστες αποδεικνύει το βάθος του διχασμού του.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι ηγετικές προσωπικότητες απομακρύνει τους απλούς ψηφοφόρους, οι οποίοι βρίσκονται αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τις ίντριγκες και τις μηχανορραφίες της κομματικής γραφειοκρατίας. Οι τελευταίες εξελίξεις μόνο θλίψη προκαλούν, καθώς πρόκειται για ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα σε μια δύσκολη περίοδο. Όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο, γεμάτα ίντριγκες, εσωστρέφεια και τοξικότητα, χαρακτηρίζονται σχεδόν τραγέλαφος.

Η φρενίτιδα αυτός της αντιπαράθεσης με προφανείς ευθύνες που βαραίνουν κάθε πλευρά, δείχνει πως ο βαθμός σοβαρότητας στο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το δυσάρεστο είναι ότι οι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως οι διαδικασίες διάσπασης ή διάλυσης εξελίσσονται μπροστά τους. Πηγή: tovima.gr