«Μαζί προς το μέλλον: Η δημοκρατική παράταξη καλεί τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή»

«Μαζί προς το μέλλον: Η δημοκρατική παράταξη καλεί τους πολίτες σε ενεργή συμμετοχή»

Η δημοκρατική παράταξη καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, επιδιώκοντας να καταστήσει την εκλογή Προέδρου μια διαδικασία που θα αφορά τον λαό και όχι μόνο τον κομματικό μηχανισμό. Η συμμετοχή των πολιτών ενισχύει τη δύναμη του ΠαΣοΚ και ενδυναμώνει τη φωνή της κοινωνίας. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον, απαιτείται μια πνευματική, πολιτισμική και πολιτική αφύπνιση.

Αναγκαία είναι η αλλαγή της αντίληψης του «αβοήθητου» που κυριαρχεί στη συλλογική συνείδηση. Η επαναφορά της συλλογικότητας είναι απαραίτητη για τον αγώνα ενός προοδευτικού κινήματος που επιδιώκει την ένωση και όχι τη διάσπαση των πολιτών. Η συμμετοχή στον ψηφιακό κόσμο έχει επιφέρει αλλαγές στους όρους του πολιτικού ανταγωνισμού, με την πολιτική του «φαίνεσθαι» να κυριαρχεί.

Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή σύνθετων και ταχύτατα εξελισσόμενων γεγονότων. Χρειαζόμαστε ηγέτες που να κατανοούν το παρόν και να σχεδιάζουν το μέλλον, μία ηγεσία που να ενώνει και να εμπνέει. Στις 6 Οκτώβρη, οι πολίτες θα κρίνουν τα πολιτικά αφηγήματα, τις στρατηγικές και την προσωπικότητα των υποψηφίων.

Η πολιτική στέγη της παράταξης πρέπει να φιλοξενεί όλους τους πολίτες, αρκεί ο κοινός στόχος να είναι σαφής. Η ανάγκη για κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ανεξάρτητων θεσμών είναι πρώτης προτεραιότητας, καθώς το υφιστάμενο σύστημα αντιστέκεται σε αυτές τις αλλαγές. Η χειραφέτηση των πολιτών από την αντίληψη του «αβοήθητου» είναι το σημαντικό πολιτικό ζητούμενο.

Ο ΠαΣοΚ πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι μπορούν να αγωνιστούν συλλογικά για να αλλάξουν το σύστημα και τη ζωή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούμε για το ραντεβού της παράταξης με το μέλλον. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα στις 6 Οκτώβρη.

Πηγή: tovima.gr