Τον εορτασμό των 70 ετών στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξε η βασίλισσα Ελισάβετ για να κάνει στον διάδοχό της πρίγκιπα Κάρολο το δώρο που επιθυμούσε διακαώς εδώ και 17 χρόνια.

Στο πλατινένιο ιωβηλαίο της η 95χρονη Ελισάβετ ανακοίνωσε την επιθυμία της να λάβει η Κάμιλα τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

basilissa elisabet karolos kamila

Σε επιστολή η βασίλισσα Ελισάβετ ανέφερε ότι η επέτειος των 70 ετών από τη στιγμή που ανέβηκε στον θρόνο τής έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί την αφοσίωση και την αγάπη που της δείχνουν οι Βρετανοί. Πρόσθεσε ότι ελπίζει ο Κάρολος και η Καμίλα να λάβουν αντίστοιχη στήριξη. «Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται βασιλική σύζυγος, καθώς συνεχίζει το βασιλικό μου έργο» επεσήμανε. Ο Κάρολος και η Καμίλα, επί χρόνια εραστές, παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Οταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής, το ζευγάρι τόνισε ότι «τα λόγια της αυτής μεγαλειότητας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν».basilissa elisabet karolos kamila

Η κίνηση της Ελισάβετ αντικατοπτρίζει την αποδοχή της θέσης της Καμίλας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και εδραιώνει τον ρόλο της στην καρδιά της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Χαρακτηριστικό της γενικότερης αποδοχής που χαίρει η Καμίλα είναι ότι ακόμη και οι εφημερίδες ταμπλόιντ δεν τη στοχοποιούν, πλέον, όπως έκαναν επί μία δεκαετία μετά τον θάνατο, το 1997, της πρώτης συζύγου του Καρόλου, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.basilissa elisabet karolos kamila

Σε όλη την ιστορία της Βρετανίας η σύζυγος ενός βασιλιά λαμβάνει συνήθως τον τίτλο της βασιλικής συζύγου και ο Κάρολος έκανε τα πάντα για να πάρει η Καμίλα τον τίτλο της βασίλισσας.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr