Στο απόγειο της δόξας της η Λιζ Τέιλορ μπορούσε να έχει όποιον άντρα ποθούσε, όμως όπως και οι περισσότεροι έτσι κι εκείνη ποθούσε αυτό που δεν μπορούσε να έχει. Και αυτός ήταν ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία «A place in the sun» Μοντγκόμερι Κλιφτ.

Ο βιογράφος Τσαρλς Κασίγιο έφερε για πρώτη φορά στο φως τη σχέση της διάσημης ηθοποιού με τον Κλιφτ, μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του με τίτλο «Elizabeth and Monty: The untold story of their intimate friendship». «Οι δυο τους ήταν αδερφές ψυχές. Ο Μόντι αισθάνθηκε άνετα να της πει ότι ήταν γκέι και να μιλήσει γι’ αυτό» αναφέρει ο Κασίγιο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1949 λίγο πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας τους και αμέσως αισθάνθηκαν έντονη έλξη ο ένας για τον άλλο, σε σημείο που η συμπρωταγωνίστριά τους Σέλεϊ Γουίντερς πίστεψε ότι είχαν δεσμό. Ο Κλιφτ ωστόσο κρατούσε τη μεταξύ τους σχέση σε πλατωνικό επίπεδο, γεγονός που έκανε την Τέιλορ να τον ποθήσει ακόμα περισσότερο. Για να τον αποπλανήσει λέγεται μάλιστα ότι γδυνόταν μπροστά του κι έμπαινε να κάνει μπάνιο την ώρα που εκείνος πήγαινε για πρόβα στο δωμάτιό της.

«Εκείνος καθόταν στην άκρη της μπανιέρας κι έκανε πράγματι πρόβα τον ρόλο» αναφέρει ο Κασίγιο. Η άνεση που δημιουργήθηκε σύντομα ανάμεσά τους έκανε τον Κλιφτ να της μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, με αποτέλεσμα στο τέλος να γίνει ένας από τους πιο στενούς φίλους της. «Η Ελίζαμπεθ άρχισε να ψάχνει ακόμα και άλλους γκέι άντρες για να του κάνει προξενιό» λέει ο συγγραφέας.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr