Θα πέσουν κεφάλια στην ΕΡΤ μετά τον αποκλεισμό του Βίκτωρα Βερνίκου στη Eurovision, αλλά και για το ντροπιαστικό 4άρι που έβαλε η ελληνική επιτροπή στο τραγούδι της Κύπρου.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο μέσα στη διορισμένη κριτική επιτροπή και είναι απορίας άξιον γιατί κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, όταν η ευθύνη έρχεται από πολύ ψηλά.

victor eurovision 1

Σοκ προκάλεσε στην Κύπρο η επιλογή της Ελλάδας να της δώσει μόλις 4 βαθμούς. Το γεγονός αυτό είναι ένα από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας στο διαδίκτυο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στον Τύπο, όπως προκύπτει και από το δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας, του «Φιλελεύθερου». Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας εξελίσσεται σε φιάσκο για τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Ζούλα.

Στους διαδρόμους της ΕΡΤ λέγεται ότι η πεποίθησή του πως κατανοεί τη μουσική και τον διαγωνισμό περισσότερο από άλλους τον οδήγησε να αποφασίσει κάθε λεπτομέρεια της φετινής συμμετοχής, που έγινε το βατερλό μας. Αρα «φωτογραφίζεται» ο υπεύθυνος της αποτυχίας.

vernikos

Η ΕΡΤ μάλιστα κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα έξοδα της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2023, να μειώσει το διαφημιστικά έσοδα και να προσβάλει τους Κυπρίους, καθώς καλλιτεχνικά δεν θεωρούσε αξιόλογη τη συμμετοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, επίκειται παραίτηση στελέχους της ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του για όλα όσα συνέβησαν. Λέγεται ότι όσοι βγήκαν και μίλησαν από την ΕΡΤ, λίγο πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, το έκαναν παρά τη θέλησή τους.

vernikos

Η ΕΡΤ και η ομάδα ειδικότερα που ασχολήθηκε φέτος με την παραγωγή της Eurovision δέχονται έντονη κριτική επί μέρες για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να επιλεγεί εν τέλει ο άγουρος καλλιτεχνικά Βίκτωρας Βερνίκος, για τον αυξημένο προϋπολογισμό της σε σχέση με πέρυσι, για τη μετάδοση των Κοζάκου και Μελιτά, για το εξευτελιστικό 4άρι που έδωσε η επιτροπής μας στην Κύπρο, αλλά και γενικότερα για όλη την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. Project manager της ελληνικής συμμετοχής για τον φετινό διαγωνισμό ήταν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Μπουρούνης, ενώ αρχηγός της ελληνικής αποστολής η Μόνικα Παπαδάτου.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr