Και το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονέμεται στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου!

Η ταλαντούχα ηθοποιός τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ, που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου. Συνυποψήφιές της ήταν η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου.

Η απονομή του θεατρικού βραβείου έλαβε χώρα στο Εθνικό Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία είχε στο πλευρό της τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου απένειμε τη διάκριση στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου και η περσινή κάτοχος του βραβείου Ηρώ Μπέζου τής έδωσε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για έναν χρόνο και θα παραδώσει σε ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Μάνου Καρατζογιάννη, με τίτλο «Μελίνα στοπ καρέ», που ιχνηλατεί στιγμές της ζωής της Μελίνας Μερκούρη, όπως τις αφηγούνται οι 13 νικήτριες του θεατρικού βραβείου που φέρει το όνομά της.

Μεταξύ αυτών ήταν η Λένα Παπαληγούρα και η Ιωάννα Παππά. Σημειώνεται ότι την επιτροπή του σημαντικού αυτού γυναικείου θεατρικού βραβείου αοαρτίζουν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Πηγή: espressonews.gr