Η μυθική εποχή του Μόντε Κάρλο, με τον πρίγκιπα Ρενιέ και την καλλονή πριγκίπισσα Γκρέις, τον Αριστοτέλη Ωνάση και την αγαπημένη του ντίβα Μαρία Κάλλας, αναβίωσε πριν από λίγες μέρες στο πριγκιπάτο. Στο ιστορικό «Hotel de Paris» οργανώθηκε το glam event με τίτλο «Maria Callas: Monaco Gala & Awards 2020», με αφορμή την επέτειο των 61 χρόνων από το «Gala Maria Callas», στην Όπερα του Μόντε Κάρλο.

Άλλωστε, η ντίβα όχι μόνο λάτρευε το Μονακό, αλλά είχε εγκατασταθεί μόνιμα εκεί μετά το διαζύγιό της από τον Μενεγκίνι και την αναχώρησή της από την Ιταλία, ζώντας τον παράφορο έρωτά της με τον Ωνάση. Αλλά και για φορολογικούς λόγους εμφανιζόταν επίσημα ως κάτοικος του Μονακό, με μόνιμη διεύθυνση στην οδό Οστάνδης, όπου έδρευαν τα γραφεία του Ωνάση. Οι παλιές, ένδοξες εποχές, με τα ρεσιτάλ, τις μακριές τουαλέτες, τα βαρύτιμα κοσμήματα και τα σμόκιν για τους κυρίους, αναβίωσαν στα βραβεία που απονεμήθηκαν και στο επίσημο δείπνο που ακολούθησε στη μεγαλοπρεπή αίθουσα La Sale Empire, με οικοδέσποινα την πρόεδρο της International Action Art Monaco και ιδρύτρια του γκαλά Ιωάννα Ευθυμίου.

Πρέσβειρα του πρώτου ετήσιου γκαλά ήταν η Ρόη Αποστολοπούλου, υπερήφανη για τη βράβευση του συζύγου της, δρος Βασίλη Αποστολόπουλου, για την ηγετική θέση του στην υγειονομική περίθαλψη και την εταιρική κοινωνική ευθύνη του Ιατρικού Κέντρου όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας.

Βασίλης Αποστολοπουλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βραβεύτηκε για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και για τις διεθνείς διακρίσεις του στο τένις με το βραβείο Best Man Athlete, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο γκαλά. Το βραβείο απονεμήθηκε από τη Σοφία Βαχάρη – Τσουβελεκάκη, marketing & communications director Rolex Hellas. Ακόμα, βραβεύτηκαν η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» Λιάνα Σκουρλή, ο επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού Αθηναγόρας Ανδριαδάκης και ο Χρήστος Φιωτάκης της Elite Fitness M.C. Η ωραιότερη, πάντως, στιγμή της βραδιάς ήταν η συναυλία όπερας προς τιμήν της αξέχαστης ντίβας, με την εμφάνιση της Ελληνίδας σοπράνο Ελενας Κελεσίδη, της Elena Kuzheleva και του πιανίστα Alexis Gournel.

Από αριστερα Ιωάννα Ευθυμίου, πρίγκιπας Αλβέρτος, Έλενα Κελεσίδη και Στέλλα Αλμόντο

Μια μικρή ελληνική παροικία έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια στο πριγκιπάτο του Μονακό, με επίτιμο πρόξενο τον γνωστό ποινικολόγο Πέτρο Μαχά. Από την εποχή του Ωνάση έως σήμερα τον μικρό, αλλά χλιδάτο αφορολόγητο παράδεισο έχουν αγαπήσει πολλοί ισχυροί οικονομικά Έλληνες, όπως ο αείμνηστος Λουκάς Χατζηιωάννου, η grand dame Αλίκη Περρωτή, ο πρώτος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Rolex στη χώρα μας Σπύρος Βαχάρης και η δευτερότοκη κόρη του καπετάν Γιάννη Λάτση Μαργαρίτα Λάτση. Ακόμα, ο φαρμακοβιομήχανος Βασίλης Κάτσος, ο εφοπλιστής Κωστής Λως, ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Στασινόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου δρ Βασίλης Αποστολόπουλος με τη σύζυγό του Ρόη και η οικογένεια του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου.

Πρίγκιπας Αλβέρτος, Ρόη και Βασίλης Αποστολόπουλος

Πηγή: espressonews.gr