Η επιστροφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στο κελί Ζ1 της ΣΤ’ πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού τον βρήκε σε μια «αυτοαπομόνωση», καθώς επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις, όπως είχε κάνει από τις πρώτες ημέρες του εγκλεισμού του.

IMG 7348

Ο ηθοποιός έδειχνε να μην έχει διάθεση για κοινωνικοποίηση. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε κρίθηκε προφυλακιστέος, που βρέθηκε με τόσο κόσμο, μεταξύ των οποίων πρώην συνάδελφοί του μάρτυρες κατηγορίας, ενώ είχε την πρώτη συνάντηση με τις καταγγέλλουσες.IMG 7350

Ο Φιλιππίδης είναι αγνώριστος και δεν θυμίζει σε τίποτα τον αλαζονικό χαρακτήρα που περιέγραφαν οι συνάδελφοί του. Εμφανώς κουρασμένος και στρεσαρισμένος, προέβη χαμηλόφωνα στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Κατά τη μεταγωγή του το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του δικαστηρίου, με εμφάνιση ταλαιπωρημένου ανθρώπου και με τα λευκά του γένια να καλύπτονται κάτω από τη μάσκα, βημάτιζε αργά, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να ακολουθούν τον ρυθμό του.IMG 7351

Με αίτημα του συνηγόρου του για λόγους υγείας επελέγη η μεταφορά του με εσωτερικό ασανσέρ που οδηγεί στην αίθουσα, ένα δρομολόγιο που δεν συνηθίζεται σε μεταγωγές κρατουμένων. Ωστόσο, κατά την έξοδό του μετά τη διακοπή, κινήθηκε με γρήγορο βηματισμό κατεβαίνοντας τα σκαλιά, ώστε να μην εκτεθεί στις κάμερες και στα φλας των φωτορεπόρτερ.

IMG 7359
Εβελίνα Παπούλια-Αλέξανδρος Μπουρδούμης-Λένα Δροσάκη

Σύμφωνα με πηγή της φυλακής, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και τις περισσότερες ώρες παραμένει απομονωμένος στο κελί Ζ1. Δέχεται επισκεπτήριο από τη σύζυγο και τον νομικό του συμπαραστάτη, προκειμένου να προετοιμάσουν τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό στην απολογία του. Τις προηγούμενες ημέρες, ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιέγραφε ως επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του.

dimitris filippidis

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει χάσει 20 κιλά. Είναι υπαρκτό το πρόβλημα υγείας, αλλά λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορώ να αναφερθώ. Το πρόβλημα προϋπήρχε και επιδεινώθηκε στη φυλακή» έλεγε.

lls

Αντίθετα, ο διευθυντής των Φυλακών Τρίπολης Αντώνης Τσουρέκης είχε υποστηρίξει ότι «η κατάσταση υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι και την ημέρα που έφυγε από τις φυλακές ήταν άριστη. Όσο ήταν εδώ, ήταν όπως τον είδαμε για πρώτη φορά όταν μπήκε στις φυλακές».

Πηγή: espressonews.gr