Την ελπίδα ότι η εξωδικαστική συμφωνία που είχε συνάψει ο Τζέφρι Επσταϊν με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς το 2009 θα μπορέσει να παράσχει προστασία από δικαστικές διώξεις και στον πρίγκιπα Άντριου έχουν οι δικηγόροι του δευτερότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, οι οποίοι επιχειρούν εκ νέου να μπλοκάρουν τη διαδικασία σε βάρος του.

19949294 0 image a 3 1571556087910

Οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα έναν οικονομικό διακανονισμό που είχαν συνάψει το 2009 ο πολυεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζέφρι Επσταϊν με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Η εξωδικαστική ρύθμιση, με την οποία η 38χρονη σήμερα Βιρτζίνια Ρόμπερτς έλαβε 500.000 δολάρια για να μην προσφύγει εναντίον του Επσταϊν, ενδέχεται να καλύπτει και οποιονδήποτε «άλλον δυνητικά κατηγορούμενο», σύμφωνα με τη νομική διατύπωση του εγγράφου αυτού.

virginia roberts prince andrew epstein comp 1

Το όνομα ή ο τίτλος του δούκα της Γιορκ δεν αναφέρονται, όμως οι δικηγόροι του Αντριου εκτιμούν ότι η Ρόμπερτς δεν μπορεί νομικά να στραφεί εναντίον του. Ο πρίγκιπας Αντριου, φίλος του Επστάιν και της συντρόφου του Γκισλέν Μάξγουελ, βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής ∆ικαιοσύνης επειδή η Ρόμπερτς υπέβαλε αγωγή σε βάρος του τον περασμένο Αύγουστο για σεξουαλική επίθεση το 2001, όταν ήταν 17 ετών.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα προσπαθούν εδώ και έξι μήνες να μπλοκάρουν τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι με βάση τη συμφωνία του 2009 εκείνη δεν μπορεί να προσφύγει εναντίον του. Η τύχη της αγωγής της Ρόμπερτς αναμένεται να αποφασιστεί από μέσα σε μέρα.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr