Ο Νότης Μαυρουδής έφυγε στα 77 του χρόνια αφήνοντας πίσω του σπουδαία κληρονομιά στο ελληνικό τραγούδι.

mavroudis38487

Ο συνθέτης είχε ατύχημα στο σπίτι του στο Πήλιο όπου βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά από πτώση τριών μέτρων. Σε συνέντευξή του σε εκπομπή της ΕΡΤ είχε μιλήσει για τα χρόνια του στη φυλακή ως παιδί καθώς η μητέρα του ήταν πολιτική κρατούμενη.

mavroudis38119

«Είναι αλήθεια πως η μητέρα μου ήταν πολιτική κρατούμενη και τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα μέσα στις φυλακές. Καταδικάστηκε γιατί η οικογένεια έκρυβε έναν αντιστασιακό της εποχής εκείνης, μιλάμε για το ’44 στα Δεκεμβριανά.

mavroudis38165 Την συνέλαβαν, την πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες και την έκλεισαν στις φυλακές Αβέρωφ. Η μητέρα μου ήταν έγκυος σε μένα. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά, εκτός από μένα, τα οποία τα κράτησαν οι θείες μου με τον πατέρα μου και η μάνα μου με πήρε μαζί της.

mavroudis38211Με γέννησε στο σπίτι, όπου και την άφησαν με την συνοδεία βέβαια αστυνομίας. Γεννήθηκα και μετά από μερικές ημέρες ξαναμπήκε στο κελί και με πήρε μαζί της για να με θηλάσει και να μου προσφέρει όλα τα πρώτα βοηθήματα. Δεν έχω και δεν είχα κανέναν λόγο να εκμεταλλευτώ τον ηρωισμό της μητέρας μου».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr