Η εισαγγελική έρευνα για τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και μέρα με τη μέρα ο δικαστικός κλοιός σφίγγει γύρω του. Χθες κατέθεσε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο η τρίτη καταγγέλλουσα, η οποία υποστηρίζει ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης επιχείρησε να τη βιάσει το 2014.

Η μόνη εκκρεμότητα είναι αν θα υποβληθούν στη Δικαιοσύνη νέες καταγγελίες, μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Αν αυτό δεν γίνει, τότε ο εισαγγελέας θα κάνει το επόμενο βήμα, καλώντας την επόμενη εβδομάδα τον Πέτρο Φιλιππίδη να καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων.

Σε αυτό το στάδιο ο καταγγελλόμενος έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί πλήρως για όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, να ζητήσει προθεσμία και στη συνέχεια να δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό μπορεί να το κάνει ακόμα και αν δεν εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, αλλά καταθέτοντας υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του.

Ο φάκελος

Ο δικαστικός λειτουργός έχει συγκεντρώσει σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη στοιχεία με καταγγελίες για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Μάλιστα, για την τρίτη καταγγέλλουσα φέρεται ότι καταβλήθηκαν αρχικά ιδιαίτερες προσπάθειες προκειμένου να καταθέσει την καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να είχε δεχτεί απειλές. Μέσα από την εξομολόγησή της ο Φιλιππίδης φαίνεται ως ένας άνθρωπος που κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει. Ακόμη και την ώρα που η Α.Γ. τού λέει ότι θα τον καταγγείλει στα κανάλια, εκείνος της απαντά κυνικά: «Τα κανάλια θα μου κλάσουν τα @@…»!

Η ηθοποιός Α.Γ. κατήγγειλε στο documentonews.gr ότι το 2014 συναντήθηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη για δουλειά και στη συνέχεια εκείνος τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του προς το σπίτι της. Σύμφωνα με την καταγγελία, όμως, την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο στο Παλαιό Ψυχικό, κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου και άρχισε να την αγγίζει.

«Ηταν απαίσιος»

«Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Ανοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος! Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ισως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν! Χέρια… πόδια… γόνατα… αγκώνες… Υστερία. Σοκ. Κρίση! Στην αρχή τού άρεσε. Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα!” μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Επειτα από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Επεσα με τα γόνατα. “Αντε γ…, που θες και ρόλο!” με “έφτυσε”. Εκεί είδα και το άλλο πρόσωπό του. Και αυτό τέρας! Πρόλαβα να πάρω το βιογραφικό μου, πατημένο και σκισμένο, από το πατάκι του συνοδηγού, ενώ μου έκλεινε θυμωμένος την πόρτα. Γύρισα με τα πόδια από χωματόδρομο, με το φορεματάκι που ποτέ δεν ξαναφόρεσα από τότε, μέσα στη ζέστη, με γόνατα ματωμένα, κρατώντας το βιογραφικό μου στο χέρι. Με είχε προσβάλει ως γυναίκα, ως ηθοποιό και ως άνθρωπο» καταλήγει στην καταγγελία της η ηθοποιός.

Πηγή: espressonews.gr