Πολύ περήφανη για τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά και για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, που την εκπροσώπησαν στην τελετή έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της τελευταία στιγμή, εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Παρ’ όλα αυτά, πηγές από το παλάτι αναφέρουν ότι η Ελισάβετ παραμένει «αρχηγός».

Φέτος, πρώτη φορά, την εναρκτήρια ομιλία του αρχηγού του βρετανικού κράτους εκφώνησε ο πρίγκιπας Κάρολος, καθισμένος στον θρόνο όπου καθόταν πάντοτε ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, ενώ το σημείο όπου τοποθετείται ο θρόνος της βασίλισσας στη Βουλή των Λόρδων παρέμεινε συμβολικά κενός, με τη βασίλισσα να παρακολουθεί την τελετή από την τηλεόραση.

Ο Κάρολος, ο οποίος είχε δίπλα του το βασιλικό στέμμα, συνοδευόταν από τον Γουίλιαμ και την Καμίλα. «Η βασίλισσα ήταν πολύ περήφανη που είδε τον γιο και τον εγγονό της να εκτελούν τα καθήκοντά της» αναφέρει πηγή, τονίζοντας παράλληλα ότι όλο αυτό δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση πρόβα διαδοχής, καθώς η βασίλισσα παραμένει επικεφαλής του κράτους.

SPL5309136 026

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr