Εκτυφλωτική haute couture για τη Ματθίλδη του Βελγίου. Η βασίλισσα φορούσε καταπληκτική κοκκινοφούξια τουαλέτα με αντίστοιχο καπελάκι-βέλο, όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο και την υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Βασιλεία full», λοιπόν, για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού, μετά τον Κάρολο και την Καμίλα, χθες ήρθε η σειρά του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Τους υποδέχτηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου μάλιστα παρέθεσε και δείπνο προς τιμήν τους.

Προηγήθηκε η επίδοση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους βασιλείς του Βελγίου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος. Αντιστοίχως, ο βασιλιάς του Βελγίου απένειμε στην Πρόεδρο τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου.

5583927

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συνοδεύει αντιπροσωπία 113 ατόμων, αποτελούμενη από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Πέτρα ντε Σούτερ, τον πρωθυπουργό της Βαλονίας Ελιο ντι Ρούπο, τον πρωθυπουργό των Βρυξελλών-Περιφέρειας Πρωτευούσης Ρούντι Βερβούρτ, τον Φλαμανδό πρωθυπουργό Γιαν Τζαμπόν, τον πρωθυπουργό της Ομοσπονδίας Βαλονίας-Βρυξελλών Πιέρ Ιβ Γιεχόλετ, τον πρωθυπουργό της Γερμανόφωνης Κοινότητας Ολιβερ Πάας. Το ζεύγος ακολουθούν επίσης 10 πρυτάνεις και 17 CEOs βελγικών επιχειρήσεων.

Σήμερα το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΑΝΤΑΜΑ, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου και Θορικού. Αύριο, Τετάρτη 4 Μαΐου, θα ξεναγηθούν στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση της τεχνολογίας για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα υπογραφούν και δύο συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο χωρών. Πάντως, τόσοι βασιλιάδες στο διάβα του πρωθυπουργού δεν βρέθηκαν ποτέ άλλοτε…

Πηγή: espressonews.gr