Στοιχειώνει το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα!

Η θρυλική βίλα της μίας και μοναδικής «βασίλισσας της νύχτας», δυστυχώς, δεν θυμίζει τίποτα από τη βίλα των ένδοξων στιγμών της μεγάλης σταρ του σινεμά και του θεάτρου πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές!

MG 8642

Εκεί, όπου με θέα τη θάλασσα, η ντίβα που στο περασμά της έκανε τους άνδρες να λιώνουν, περνούσε ανέμελες στιγμές, «ξεφυλλίζοντας» το άλμπουμ των αναμνήσεών της!

πορτέτο είναι του ζωγράφου Κώστα Σπυριούνη

Σε αυτό το σπίτι η Ζωζώ είχε ρίξει τους κόπους μιας ζωής και αποτελούσε το καταφύγιο για τους προσωπικούς «θησαυρούς»! Ρούχα, κειμήλια και έργα τέχνης βρίσκονταν εκεί μαζί της για να της θυμίζουν όλα όσα έζησε «τυλιγμένα» στη χρυσόσκονη και τη λάμψη! Πλέον, όμως, το σπίτι «καταφύγιο» της Ζωζώς βρίσκεται σε κατάσταση παρακμής.

DSC 9747

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Κινέτα η βίλα «ορόσημο» της περιοχής έχει μείνει σχεδόν έρημη, μια και η σπουδαία ηθοποιός αδυνατεί να φτιάξει το παραμικρό από το σπίτι που έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν για την τουριστική περιοχή του Δήμου Μεγαρέων. Δίπλα από το σπίτι ακόμα υπάρχει η πινακίδα με την οδό «Ζωζώ Σαπουντζάκη», όπως είχε ονομαστεί τη δεκαετία του ’90, για να θυμίζει την παλιά αίγλη της περιοχής.

Αν και μέσα από τον κήπο έχουν ήδη φύγει τα καμένα δέντρα, ωστόσο η βίλα παραμένει έρημη και γεμάτη μπάζα και αποκαΐδια από τη λαίλαπα που κατασπάραξε τα πάντα στο πέρασμά της. Ο κήπος της βίλας είναι γεμάτος αγριόχορτα, δείχνοντας πως η ίδια πλέον δεν έχει το κουράγιο να βρεθεί στο καταφύγιό της και να καλλωπίσει τους χώρους που περνούσε ανέμελα με καλούς της φίλους.

Δοξάζει τον Θεό

Η Ζωζώ όσες φορές κι αν έχει μιλήσει δημοσίως για την άλλοτε θρυλική βίλα, που έμενε χειμώνα καλοκαίρι, με αισιοδοξία δοξάζει τον Θεό που είναι η ίδια ζωντανή μετά τον πύρινο όλεθρο! Ωστόσο, όπως έχει τονίσει αρκετές φορές, η βίλα αυτή δεν μπορεί να ξαναφτιαχτεί από την ίδια, καθώς χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα και πολύ προσωπική δουλειά για να μπορέσει να είναι και πάλι κατοικήσιμη. «Μένω πλέον στο ισόγειο της Κινέτας. Έχει σωθεί μόνο το ισόγειο, το άλλο έχει μείνει έτσι. Έχω κάτι προσφορές μήπως το πάρουν. Το σπίτι αποκλείεται να ξαναγίνει όπως ήταν, γιατί δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω τα χρήματα. Αρκούμαι στο ισόγειο, κάνω τα μπάνια μου, βλέπω τη θάλασσα, γιατί έχουν καεί όλα τα πεύκα. Είμαι ικανοποιημένη. Το επάνω σπίτι είναι καμένο, το περιφρονώ» είχε πει η Ζωζώ αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

zozo

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η θρυλική βίλα της Ζωζώς χτίστηκε τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή της Κινέτας, ενώ από εκεί έχει περάσει όλη η κοσμική Αθήνα, μια και τα περίφημα καλοκαιρινά πάρτι της Ζωζώς έχουν μείνει στην ιστορία τόσο για την ευρηματικότητά τους όσο και για τη διασκέδαση που προσέφεραν στους καλεσμένους της αειθαλούς ντίβας!

Πηγή: espressonews.gr