Για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ανταπόκριση ή όχι των ιδιωτικών γιατρών, στο κάλεσμα να ενταχθούν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά της πανδημίας, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση από την ΕΙΝΑΠ και ένιωσαν ανεπιθύμητοι.

Όπως είπε, οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε μεγάλο βαθμό. Προσδιόρισε τον αριθμό των όσων προσφέρθηκαν σε 210 πανελλαδικά, ξεκαθαρίζοντας ότι “ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον από 8”. Σημείωσε ότι πρόκειται για γιατρούς με υψηλή εξειδίκευση, έτοιμους να βοηθήσουν την κατάσταση. Έδωσε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των πνευμονολόγων, οι οποίοι έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα Υγείας, αφού φροντίζουν, όπως είπε, ασθενείς ιδιωτικά και έτσι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν πιέζοντας περισσότερο το ΕΣΥ. Το σύστημα δεν ήθελε να απορροφήσει και τους 210 τόνισε με έμφαση, προσθέτοντας επίσης ότι οι άνθρωποι που δήλωσαν εθελοντές δέχθηκαν επίθεση από μερίδα συναδέλφων που εργάζονται στο ΕΣΥ.

“Ένιωσαν ανεπιθύμητοι”, σχολίασε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η ΕΙΝΑΠ και η ηγεσία της εκφράζει το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών. “Η εμβέλειά τους στο σύνολο τυων νοσοκομειακών γιατρών είναι παρά πολύ μικρή και είμαστε έτοιμοι να το μετρήσουμε” τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, διευκρινίζοντας ότι μιλά για το συνδθκαλιστικό κομμάτι και όχι για την ιατρική και επιστημονική τους επάρκεια. Παραδέθχηκε δε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Ελλάδα υποαμοίβονται.

Πάντως επισήμανε ότι η ιστορία δεν έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς η επιδημία συνεχίζετα και εξέφρασε την ελπίδασ ότι το θέμα θα λυθεί ομαλά.

Πηγή: patrastimes.gr