Ιερέας από τη Λάρισα είναι αποφασισμένος να κηρύξει «ιερό» πόλεμο για το φιλί ΡόκκουΓεωργίου στο «X-Factor», υποστηρίζοντας πως η σκηνή αυτή προσβάλλει τα ήθη και τα έθιμα της χώρας και μάλιστα προαναγγέλλει πως θα κινηθεί δικαστικά κατά του τηλεοπτικού show.

Ο ιερωμένος κάνει λόγο για «απίστευτες εικόνες που προσβάλλουν τα ήθη και τις αξίες ολόκληρης της κοινωνίας» και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στο ΕΣΡ.

«Μια οικογένεια επιλέγει να παρακολουθήσει τηλεοπτικό πρόγραμμα και έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες εικόνες που προσβάλλουν τα ήθη και τις αξίες ολόκληρης της κοινωνίας. Τα ανήλικα παιδιά μου παρακολούθησαν το χθεσινό αποκρουστικό θέαμα. Σκέφτεστε τι ζημιά μπορεί να κάνει στις ψυχούλες τους κάτι τέτοιο; Θα κινηθώ νομικά, θα κάνω καταγγελία στο ΕΣΡ για το ζήτημα αυτό, υπάρχουν νόμοι. Η ομοφυλοφιλία αντίκειται στο δημιουργικό σχέδιο του Θεού για την ενότητα του ανθρωπίνου γένους, η οποία έγκειται στην ύπαρξη δύο φύλων, του αρσενικού και του θηλυκού» ανέφερε ο ιερέας σε επιστολή του στο Εκκλησία online.

ewewe 1

Ο ιερέας αιτιολόγησε τη στάση του με το επιχείρημα ότι ο χριστιανισμός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια φαινόμενα.

«Ο Απόστολος Παύλος και οι πατέρες της Εκκλησίας έχουν εκφραστεί αυστηρά κατά της ομοφυλοφιλίας και θεωρούν ότι δεν πρόκειται περί συντροφικότητας, αλλά περί διαστροφικής φιληδονίας ορισμένων προσώπων, που δεν είναι από τη φύση τους τέτοια, αλλά γίνονται εξαιτίας της ακολασίας και του έκφυλου τρόπου ζωής τους. Αρα η θεολογία μας δεν αφήνει περιθώρια να δικαιολογηθεί η ομοφυλόφιλη πράξη και κατάσταση, πολλώ δε μάλλον να γίνει αποδεκτή ως φυσική αδυναμία και να μη θεωρείται αμάρτημα, αστοχία δηλαδή από τον αρχικό προορισμό του ανθρώπου, που είναι το “καθ’ ομοίωσιν”».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε προκαλέσει την οργή όχι ενός, αλλά επτά ιερέων, η καμπάνια που κυκλοφόρησε με τη συμμετοχή του Γιώργου Καπουτζίδη υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφύλων. Με αφορμή το βίντεο για την καμπάνια σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη, οι επτά ιερείς έστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για «σεξουαλική παρέκκλιση» και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «τρίτο φύλο δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr