Μια 12χρονη μαθήτρια, με ψυχραιμία και μεθοδικές κινήσεις, έσωσε τη ζωή ενός άνδρα, ο οποίος λίγο έλειψε να πνιγεί σε παραλία της Χαλκιδικής, και συγκέντρωσε τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια όλων.

Oπως έγινε γνωστό από την οργάνωση Kids Save Lives, ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Η 12χρονη Λεμονιά έγινε ηρωίδα στα μάτια του, αφού όταν τον έβγαλαν στην ακτή, ήταν η πρώτη που έσπευσε δίπλα του, προσφέροντάς του άμεση βοήθεια.

«Η Λεμονιά ήταν η πρώτη ανταποκρίτρια που έφτασε δίπλα στο ημιλιπόθυμο θύμα, φορώντας γάντια και μάσκα, και το τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του. Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης, εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας, χορήγησε το απαραίτητο οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Στη συνέχεια, ο άνδρας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και στο νοσοκομείο του νομού Χαλκιδικής. Η Λεμονιά, από την πλευρά της, μας είπε: “Ηταν τέλεια, δεν φοβήθηκα, ήξερα πώς έπρεπε να βοηθήσω”.

Η 12χρονη εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις πρώτες βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει στο εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr