Η Ιταλία είναι έτοιμη να απαγορεύσει ιδιωτικά πάρτι και να περιορίσει τον αριθμό των προσκεκλημένων σε γάμους και κηδείες μεταξύ νέων περιορισμών που αποσκοπούν στον περιορισμό της αύξησης των μολύνσεων από κοροναϊούς, σύμφωνα με σχέδιο διατάγματος, όπως αναφέρει το Reuters.

Το διάταγμα, το οποίο μπορεί να εκδοθεί ήδη από τη Δευτέρα, απαγορεύει σε άτομα να φιλοξενούν περισσότερους από 10 επισκέπτες στα σπίτια τους ή σε οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό χώρο.

Αναφέρει επίσης ότι δεν θα επιτρέπονται περισσότεροι από 10 επισκέπτες σε γάμους και μέχρι 15 άτομα μπορούν να είναι παρόντα σε κηδείες.
Η Ιταλία την Παρασκευή ξεπέρασε τις 5.000 νέες περιπτώσεις COVID-19 σε μία μέρα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Οι καθημερινές λοιμώξεις παρέμειναν πάνω από 5.000 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Οι θάνατοι που συνδέονται με τη COVID-19 είναι πολύ λιγότεροι, συνήθως κάτω από 30, σε σύγκριση με τα νούμερα άνω των 900 ημερησίως γύρω στα τέλη Μαρτίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ερασιτεχνικά αθλήματα επαφής στα οποία συμμετέχουν περισσότερα από 6 άτομα, όπως το ποδόσφαιρο, πρέπει να τεθούν σε αναστολή και να επιβληθούν σοβαρότερες κοινωνικές αποστάσεις σε ορισμένους χώρους εργασίας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει σε 10 ημέρες από 14 ημέρες την περίοδο καραντίνας που είναι απαραίτητη για άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Πηγή: patrastimes.gr