Ηκακοκαιρία όχι μόνο θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μας, αλλά από αύριο, Δευτέρα, θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Για σήμερα Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές θα συναντήσουμε σήμερα σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, ενώ οι νοτιάδες στα πελάγη θα κυριαρχούν. Ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, θα εκδηλωθούν και δυνατές καταιγίδες.

Στην Αττική, θα σημειωθούν αρκετές βροχοπτώσεις, από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες εντάσεως 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 17 βαθμούς.

Ιδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι επίσης βροχερή και εκεί θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη μέγιστη τιμή της θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από τη Δευτέρα, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο χειμερινό, με ισχυρή κακοκαιρία να πλήττει το σύνολο της χώρας. Βροχές, καταιγίδες, ενίσχυση των ανέμων και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα συνθέσουν το εκρηκτικό κοκτέιλ κακοκαιρίας.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης στο προφίλ του στο facebook «νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τη Δευτέρα στη χώρα μας από νέο βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την κεντρική Μεσόγειο. Ετσι λοιπόν την Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες όπου στο Ιόνιο τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τα ξημερώματα της Τρίτης στο ανατολικό Αιγαίο την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη είναι πιθανό να δημιουργήσουν και προβλήματα. Ταυτόχρονα στα πελάγη μας θα πνέουν πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ψηλά βουνά της ηπειρωτικής χώρας με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 1.500 μέτρα περίπου και πάνω.

Πηγή: patrastimes.gr