Έχει αλλάξει η κατάσταση προς το χειρότερο. Πιεζόμαστε και εμείς πλέον πάρα πολύ. Είμαστε στην οξεία φάση του τρίτου κύματος, η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ είναι σχεδόν 100%, των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Καμπανάκι από τον  Διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Καπραβέλο  μιλώντας στον “realfm 97,8″.

Εμείς από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε διαθέσει αρκετές κλίνες για τα υπόλοιπα περιστατικά, συνεπώς οι διαθέσιμες κλίνες έχουν πια καλυφθεί. Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο τριήμερο. Επομένως, είμαστε ένα βήμα πριν την εφαρμογή του έκτακτου σχεδίου που εφαρμόστηκε και τον Νοέμβριο, δηλαδή περισσότερες μονάδες εντατικής σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων” περιέγραψε.

“Προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε να μπούμε στο “κόκκινο”, εμείς που δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή και είδαμε τις σφοδρότητα του δευτέρου κύματος και μάλιστα χωρίς να συμμετέχει και η Αθήνα, είπαμε ότι αν αρχίσει και υπάρχει μόλυνση και στην Αθήνα θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα, διότι οι δυνατότητες του ΕΣΥ είναι μικρές. Επομένως πρέπει να το πούμε με όλη την ειλικρίνεια ότι εφαρμόσαμε ένα λάθος σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης της πανδημίας. Θεωρώ ότι επικρατεί ακόμη και σήμερα η ευφορία της προχειρότητας και της προσωρινότητας” ανέφερε.

“Πλέον τα οριζόντια μέτρα, το lockdown δηλαδή η απαγόρευση της κυκλοφορίας, απέτυχε. Θα θεωρηθεί ως ένα υγειονομικό μέτρο σε όλον τον κόσμο αποτυχίας ελέγχου της πανδημίας. Γίνεται και σε άλλες χώρες το άνοιξε – κλείσε” συμπλήρωσε.

Πηγή: patrastimes.gr