Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος μέσω του The Caller.

Αναφερόμενος στην προοπτική να επιτραπεί η δυνατότητα για «Πάσχα στο χωριό» είπε ότι με τέτοια νοσηρότητα οι μετακινήσεις του πληθυσμού θα αποτελούσαν εγκληματική πολιτική για να προσθέτει «πως αν αυτό συμβεί θα δείτε πράγματα που δεν θα βλέπατε ούτε το όνειρό σας».

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είναι δραματική, είναι στα όρια ενός νέου Νοεμβρίου και ότι οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην χθεσινή εφημερία του «Παπανικολάου» που ήταν η χειρότερη του τρίτου κύματος έγιναν 75 εισαγωγές ανθρώπων με covid ηλικίας μεταξύ 45-65 « σε βαριά κατάσταση». Προέβλεψε δε ότι είναι ζήτημα ημερών η κατάρρευση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Συγχρόνως εκτίμησε ότι η πανδημία δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή της, είπε ότι το σύστημα πιέζεται αφόρητα και τόνισε για τα εμβόλια πως κατανοεί τις αμφιβολίες που έχει τμήμα του πληθυσμού με βάση τα στοιχεία για τις παρενέργειες, όμως καλό θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να επιλέξει το εμβόλιο με το οποίο θέλει να προστατευτεί.

Πηγή: patrastimes.gr