Προσπάθησαν να παρασύρουν με το όχημά τους τούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Παιονίας δύο ένοπλοι αλλοδαποί που καλλιεργούσαν μια τεράστια χασισοφυτεία σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς, όμως δεν τα κατάφεραν και ο ένας ακινητοποιήθηκε από τον σκύλο περιπολίας «Ice»!

Οι αστυνομικοί είχαν οργανώσει την επιχείρηση εξερεύνησης στο δάσος με την πυκνή βλάστηση και είχαν εντοπίσει την έκταση που οι δράστες είχαν εκχερσώσει και διαμορφώσει έτσι ώστε να καλλιεργούν 1.431 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου. Μάλιστα, είχαν εντοπίσει ένα αντίσκηνο που είχαν στήσει οι καλλιεργητές, μέσα στο οποίο έκρυβαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός κιλού και 955 γραμμαρίων.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έφτασαν οι δυο αλλοδαποί και μόλις είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν. Μάλιστα, ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν προς το μέρος τους με το αυτοκίνητό τους. Ωστόσο, με την παρέμβαση του «Ice» ο οδηγός συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε τρέχοντας και εντοπίστηκε λίγο αργότερα στο σπίτι του σε κοντινή περιοχή, όπου βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ένας φορητός ασύρματος ενδοεπικοινωνίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πεταμένο κοντά στο όχημα που κατασχέθηκε ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα και το έστειλαν για βαλλιστική εξέταση. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη άγνωστος συνεργός τους.

Πηγή: patrastimes.gr