Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση που μπορεί να διαβάσει κάποιος σε κατάστημα εστίασης στο Περιστέρι και τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους σε εμβολιασμένους πολίτες, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για όσα θα ισχύσουν, ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου.

Το «Dnews» επικοινώνησε με τον Θεοδωρή Παλαιολόγο, ιδιοκτήτη του καταστήματος «Το Μακαρονάδικο της Σαντορίνης» που βρίσκεται στο Περιστέρι, και μας εξήγησε τον λόγο που έκανε αυτή την κίνηση, θέλοντας από τη μία να εκφράσει την αντίθεσή του για τον διαχωρισμό επιχειρήσεων σε αμιγείς και μικτές στην εστίαση, και από την άλλη να «τρολάρει» τα μέτρα, που θα είναι αυστηρά για καταστήματα που θα δέχονται

«Δεν περίμενα να πάρει έκταση το θέμα, απλά ήθελα να τονίσω τον διαχωρισμό που δημιουργείται στους πολίτες σχετικά με την εστίαση, ειδικά από τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου. Αρχικά ήθελα να τρολάρω τα μέτρα και την κυβέρνηση και στη συνέχεια να στείλω ένα μήνυμα ότι δημιουργείται θέμα διαχωρισμού των πολιτών. Αναγνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με την πανδημία, αλλά θα ήταν πιο θεμιτό, όπως θα υπάρχουν χώροι με συγκεκριμένα μέτρα μόνο για εμβολιασμένους ή μικτοί με άλλα μέτρα, να ίσχυε το ίδιο και για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή ακόμα δεν έχουν προλάβει, είτε από επιλογή τους», μας υπογράμμισε ο Θεόδωρος Παλαιολόγος, όντας ουσιαστικά αντίθετος με τα προνόμια για τους εμβολιασμένους. «Με βάση τα όσα έχουν πει οι γιατροί ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και απ΄ό τους εμβολιασμένους, οπότε όλοι μας οφείλουμε να προσέχουμε και να τηρούμε μέτρα», τόνισε ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έγραψε στο Facebook για την ενέργειά του: «Το πρώτο μαγαζι εστίασης πανελλαδικά, που επιτρέπεται μόνο σε ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ πολίτες, η χρήση του εσωτερικού χώρου. Επειδή πρέπει να υπάρχει ισότητα και ισομερία στην κοινωνία μας…».

Με την ανάρτησή του να προκαλεί πολλά σχόλια

Πηγή: patrastimes.gr