Σταθερά “οδηγούν” την επιδημία οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται με κορωνοϊό. Το τέταρτο κύμα φαίνεται να σταθεροποιείται σε μεγάλο ύψος, γύρω στα 3.000 κρούσματα ημερησίως, ωστόσο στην πλειονότητα τους πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ενδεικτικά, στον Ευαγγελισμό, η συντριπτική πλειονότητα των 73 νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.

Στο ίδιο νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, το 11% των νοσηλευόμενων είναι ηλικίας κάτω των 26 χρόνων. Μάλιστα, ο νεότερος ασθενής είναι 17 χρόνων. Βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από την περασμένη Τετάρτη νοσηλεύεται σε απλή κλινική Covid-19.

Μάλιστα εισήχθη ένας 20χρονος ογκολογικός ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, και δυστυχώς κατέληξε μετά την εισαγωγή του.

Ο απολογισμός της εφημερίας σε ο,τι αφορά τα περιστατικά Covid-19 ήταν περισσότερα από 15, με τον έλεγχο να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για την επιβεβαίωση όλων.

Οι τελευταίες ημέρες δημιουργούν περαιτέρω πίεση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, διότι πολλοί πολίτες πηγαίνουν στα επείγοντα εμπύρετοι, που όμως είναι και σύμπτωμα της θερμοπληξίας, όχι μόνο του κορωνοϊού.

Τέλος διαγνώστηκαν 10 άτομα με θερμοπληξία λόγω του καύσωνα.

Πηγή: patrastimes.gr