Βασιλείς και πρίγκιπες έχουν φτάσει στην Αθήνα για την κηδεία τους τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όλοι τους κατέκλυσαν τις σουίτες και τα δωμάτια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Ως την τελευταία στιγμή το γραφείο του τέως βασιλιά στην Ελλάδα αναμένει την επιβεβαίωση της πρόσκλησης από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου, ο οποίος προτίθεται να μείνει στην Αθήνα για μία διανυκτέρευση. Στην Αθήνα βρίσκονται και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, με την αδερφή του πριγκίπισσα Καρολίνα, καθώς και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.

Διαβάστε επίσης: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το «πριγκιπάτο» της Μητρόπολης

kideia teos vasilia 1

Ανεπιβεβαίωτος και για λόγους ασφαλείας παραμένει ο ερχομός του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιού του τέως, Ουίλιαμ. Σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της πριγκίπισσας Αννας, κόρης της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

kideia teos vasilia 3

Με κόκκινα βελούδα και εξέδρες έχουν «ντυθεί» τόσο η Μητρόπολη όσο και το παρεκκλήσι, ενώ φορτηγά από λουλούδια της Dimitrios Rizos Flowers στολίζουν ήδη τον ναό! Μετά την ταφή στο Τατόι, θα ακολουθήσει, στις 3 το μεσημέρι, επίσημο γεύμα στο ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» για τους βασιλείς και τους γαλαζοαίματους που παρευρέθησαν στην κηδεία, ενώ χθες το βράδυ δόθηκε σεμνό οικογενειακό δείπνο, με μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας και της Δανίας.

kideia teos vasilia 5

Μεταξύ των εκλεκτών Ελλήνων που έχουν λάβει την πρόσκληση για την επίσημη τελετή στη Μητρόπολη είναι το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Γιώργος Γουλανδρής και η σύζυγός του Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Γιώργος Λιβανός με τη σύζυγό του Λίτα, ο Σταύρος Λιβανός με τη σύζυγό του Μαριέλλα Τσαβλίρη, η Μαρίνα Λιβανού, ο Ανδρέας Μαρτίνος, ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Αριέττα Λιβανού, ο Μιχάλης Χανδρής, η Λούλα Γουλανδρή, η Φωτεινή Λιβανού, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης Κυριάκος Κουκουλομμάτης με τη σύζυγό του Ντίνα, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και φυσικά ο Νικόλαος Λαιμός με τη σύζυγό του Ειρήνη Δοξιάδη και τους δύο γιους με τις συζύγους τους, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν παραχωρήσει τον τελευταίο χρόνο -μετά την πώληση της βασιλικής έπαυλης στο Πόρτο Χέλι- ένα από τα διαμερίσματά τους στην οδό Βασ. Σοφίας, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά η «Espresso».

Πηγή: espressonews.gr