Σε απόρθητο φρούριο έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας, περιμετρικά της Μητρόπολης Αθηνών, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και θα γίνει λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

kideia tews vasilia145

Τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία είναι δρακόντεια, με περίπου 1.500 αστυνομικούς, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στο Τατόι, όπου θα κηδευτεί. Από τις 10 χθες το βράδυ απαγορεύτηκε η στάθμευση στις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού και Αιόλου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 14.00 σήμερα, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξόδιος ακολουθία.

kideia tews vasilia144Από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι τις 14.00 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδού Μητροπόλεως, Αιόλου και Ερμού, στο ύψος της Μητρόπολης.

Οι Αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο για την προστασία και την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων, καθώς και για τη μεταφορά της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τη Μητρόπολη στο Τατόι, όπου θα γίνει η ταφή. Η αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί από Κατεχάκη προς Αττική Οδό στην έξοδο Βαρυμπόμπης, ενώ εξετάζονται και άλλες εναλλακτικές διαδρομές μπροστά στο ενδεχόμενο αυξημένης κίνησης ή τροχαίου στην Αττική Οδό και την Κατεχάκη.

kideia tews vasilia143

Μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ και περιπολικά της Αμεσης Δράσης θα συνοδεύουν την πομπή. Εκτός από τους 1.500 αστυνομικούς, τα μέτρα της Αστυνομίας περιλαμβάνουν πέντε drones και δύο ελικόπτερα, που θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της τελετής στη Μητρόπολη και της διαδρομής μέχρι το Τατόι.

kideia tews vasilia138

Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί σύστημα αντι-drone προκειμένου να μην είναι δυνατή η χρήση ιδιωτικών drones στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικοί με στολές και πολιτικά θα βρίσκονται τόσο μέσα όσο και έξω από τη Μητρόπολη αλλά και στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι.

Παράλληλα, πάνοπλοι αστυνομικοί θα είναι ακροβολισμένοι σε λόφους γύρω από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στο πλαίσιο της επιτήρησης της ευρύτερης περιοχής. Εξάλλου, μηχανήματα ελέγχου x-ray τοποθετήθηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου διαμένουν πολλοί γαλαζοαίματοι και υψηλοί προσκεκλημένοι, στους οποίους παρατέθηκε χθες βράδυ δείπνο από την οικογένεια του Κωνσταντίνου.

Πηγή: espressonews.gr